Μπλάκμπερν: 28 ματς χωρίς ισοπαλία στη Championship, αλλά δεν είναι ούτε τα μισά του ρεκόρ της Άστον Βίλα!

Ή του ύψους ή του… βάθους είναι η Μπλάκμπερν! Η ομάδα του Λανκασάιρ πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν στην Championship, ούσα στην 3η θέση της βαθμολογίας, χωρίς όμως να έχει ισοπαλία στο πρωτάθλημα! Απόψε (21/12, 21:45) υποδέχεται τη Νότιγχαμ Φόρεστ για τη 4η φάση του Λιγκ Καπ και το μοναδικό «Χ» που έχουν τα «ρόδα» μετά τις 9 Απριλίου έχει σημειωθεί σε αυτή τη διοργάνωση!  



Μπλάκμπερν: 28 ματς χωρίς ισοπαλία στη Championship, αλλά δεν είναι ούτε τα μισά του ρεκόρ της Άστον Βίλα!

Ένα απίθανο σερί «τρέχει» η Μπλάκμπερν στο πρωτάθλημα της Championship από το τέλος της περασμένης σεζόν έως και τα μισά της φετινής. Συγκεκριμένα, τα «ρόδα» μετρούν 28 αγώνες πρωταθλήματος δίχως ισοπαλία!

Από τις 9 Απριλίου 2022 και το 1-1 στο «Ίγουντ Παρκ» με αντίπαλο την Μπλάκπουλ, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν στην Championship έως και την 23η αγωνιστική της φετινής (2022/23), η Μπλάκμπερν έχει 15 νίκες και 13 ήττες σε 28 ματς πρωταθλήματος!

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σερί που έχουν σημειωθεί στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως δεν φτάνει ούτε τα μισά ματς του ρεκόρ που κατέχει η Άστον Βίλα! Ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με 51(!) ματς χωρίς ισοπαλία, ένα σερί που ξεκίνησε Πρωτοχρονιά του 1891 και ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά, την παραμονή Χριστουγέννων του 1892.

Παράλληλα, όσον αφορά το ρεκόρ αποκλειστικά για τη 2η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, το σερί 23 αγώνων χωρίς ισοπαλία από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν είναι το μεγαλύτερο εδώ και 87 χρόνια! Συγκεκριμένα, το 1936/37 η Μπόλτον εκκίνησε το πρωτάθλημα με 26 ισοπαλίες, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 24! Δεν αποκλείεται να τις ξεπεράσει και αυτές η Μπλάκμπερν, με τα επόμενα ματς τρία ματς της λίγκας να διεξάγονται μέσα στις γιορτές (Σάντερλαντ 26/12, Μίντλεσμπρο 29/12, Κάρντιφ 1/1).

Εκτός από το πρωτάθλημα της Championship βέβαια, η Μπλάκμπερν έχει αγωνιστεί και στο Λιγκ Καπ τη φετινή σεζόν. Απόψε (21/12, 21:45) μάλιστα υποδέχεται τη Νότιγχαμ Φόρεστ για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης. Για να βρεθεί εκεί όμως χρειάστηκε να αποκλείσει μία άλλη ομάδα της Premier League. Ο λόγος για τη Γουέστ Χαμ, την οποία τα «ρόδα» αντιμετώπισαν στο Λονδίνο στις 9 Νοεμβρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί τον μοναδικό στο σύνολο 31 που έχει δώσει ο σύλλογος από τον περασμένο Απρίλη, που έληξε ισόπαλος!

Η Μπλάκμπερν στάθηκε όρθια κόντρα «σφυριά» και στη διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση! Τώρα καλείται να επαναλάβει κάτι ανάλογο απέναντι στο σύνολο του Κούπερ και μένει να δούμε αν θα χρειαστεί ξανά… την ισοπαλία.

Βασίλης Βασιλείου