Μείναμε στους… 14: Γυρνούν στην Αγγλία 47 παίκτες και ετοιμάζονται για το Λιγκ Καπ!

Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Premier League στο Κατάρ μειώνεται όσο περνά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όλο ένα και πιο πολύ. Ήδη 47 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και βρέθηκαν στους «8», επιστρέφουν στο «Νησί», και πλέον, οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, μπορούν να τους υπολογίζουν για το Λιγκ Καπ!



Μείναμε στους… 14: Γυρνούν στην Αγγλία 47 παίκτες και ετοιμάζονται για το Λιγκ Καπ!

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως από την στιγμή που η Αγγλία δεν συνεχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτομάτως το προηγούμενο κείμενο του England365, με τους διεθνείς που αγωνίζονται στην Premier League και βρέθηκαν στους «8» του Μουντιάλ, ακυρώνεται…

Είχαμε κάνει λόγο για 66 παίκτες, πράγμα που σημαίνει πως φτάνουμε ήδη στους… 51, καθώς οι Άγγλοι διέθεταν στις τάξεις τους 25 ποδοσφαιριστές που παίζουν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, και τον… Μπέλιγχαμ.

Δεν αποκλείστηκαν όμως μόνο αυτοί, αλλά 37 ακόμη ποδοσφαιριστές που εδρεύουν στην Premier League. Έμεινε έξω η Ολλανδία, έμεινε έξω η Βραζιλία, έμεινε έξω και η Πορτογαλία, οι οποίες αθροιστικά συμπλήρωναν τους 66 παίκτες που προαναφέραμε, με συνέπεια πλέον, να έχουμε στο Κατάρ μόλις… 14!

Ναι, τους περισσότερους από κάθε χώρα, αλλά μία σχετικά μικρή ανταπόκριση, αν αναλογιστεί κανείς πόσοι ξεκίνησαν, πόσοι βρέθηκαν στους «8» και πόσοι συνεχίζουν.

Όσον αφορά τους συλλόγους, στην κορυφή βρίσκεται η Τότεναμ, η οποία βλέπει τρεις ποδοσφαιριστές της να βρίσκονται ακόμη στο Κατάρ, ενώ ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο και η Τσέλσι με τη Γουέστ Χαμ το ίδιο, για να έρθουν έξι ακόμη ομάδες, με την Μπράιτον και την Άστον Βίλα να είναι αυτές που δεν εντάσσονται στο Big 6.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των παικτών, αναλογικά με την ομάδα που αγωνίζονται στην Premier League:

Τότεναμ: 3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 2

Γουέστ Χαμ: 2

Τσέλσι: 2

Μάντσεστερ Σίτι: 1

Άρσεναλ: 1

Λίβερπουλ: 1

Μπράιτον: 1

Άστον Βίλα: 1

 

Από τις εναπομείναντες τέσσερις του Κατάρ, Αργεντινή και Γαλλία έχουν στο ρόστερ τους από πέντε, ενώ το Μαρόκο και η Κροατία μόλις δύο, με το ιδιαίτερο της υπόθεσης να είναι το γεγονός πως στην έκπληξη του τουρνουά, συμπεριλαμβάνονται και… δύο ακόμη, που παίζουν στην Championship (ΚΠΡ και Μπέρνλι).

Αναλυτικά, οι παίκτες των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αγωνίζονται στην Premier League:

Αργεντινή (5): Εμιλιάνο Μαρτίνεζ (Άστον Βίλα), Κρίστιαν Ρομέρο (Τότεναμ), Λισάντρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αλέξις ΜακΆλιστερ (Μπράιτον), Χούλιαν Άλβαρες (Μάντσεστερ Σίτι)

Κροατία (2): Ματέο Κόβασιτς (Τσέλσι), Ιβάν Πέρισιτς (Τότεναμ)

Γαλλία (5): Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Αλφόνσο Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Ραφαέλ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ιμπραχίμα Κονατέ (Λίβερπουλ)

Μαρόκο (2): Ναγιέφ Αγκέρντ (Γουέστ Χαμ), Χακίμ Ζίγιεχ (Τσέλσι)

 

Πού καταλήγουμε; Στο ότι οι ομάδες της Premier League θα προετοιμαστούν για τα ματς του Λιγκ Καπ, που προηγούνται της Boxing Day, πολύ πιο εύκολα! Μην ξεχνάμε άλλωστε πως σε αυτές τις αναμετρήσεις, συμπεριλαμβάνεται και το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι, την στιγμή που η Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί τη Μπέρνλι και η Μπράιτον θα αντιμετωπίσει την Τσάρλτον, για μία θέση στον 5ο γύρο του θεσμού. 

Τα ζευγάρια του 4ου γύρου του Λιγκ Καπ:

Γουλβς – Τζίλιγχαμ

Σαουθάμπτον – Λίνκολν

Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ Φόρεστ

Νιούκαστλ – Μπόρνμουθ

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι

ΜΚ Ντονς – Λέστερ

Τσάρλτον – Μπράιτον

 

Δημήτρης Μανάκος