Θυμίζοντας Ελλάδα του 2004 το Μαρόκο συνεχίζει και αυτό που κάνει δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Στο παρελθόν τρεις φορές μια ομάδα από την Αφρική έφτασε κοντά στο να μπει στην τετράδα. Ούτε όμως το Καμερούν το 1990, ούτε η Σενεγάλη το 2002, ούτε και η Γκάνα που ήταν πιο κοντά από όλους το 2010, το κατάφεραν  ακριβώς γιατί δεν είχαν αυτή την πλήρη προσήλωση στο παιχνίδι και την εκπληκτική οργάνωση που διαθέτει το Μαρόκο. Το οποίο σε κάθε γύρο ξεπερνάει τον εαυτό του αλλά πλέον έχει πάψει και να είναι έκπληξη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Θυμίζοντας Ελλάδα του 2004 το Μαρόκο συνεχίζει και αυτό που κάνει δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Πάνε σχεδόν τρεισήμισι δεκαετίες από τότε που ο Πελέ πρόβλεψε ότι θα έρθει μία μέρα που οι Αφρικανοί θα είναι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις προβλέψεις, ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών γενικά δεν τα πήγαινε καλά και σε αυτή την περίπτωση με τους Αφρικανούς, ενώ πολλές φορές πλησίαζαν στο να κάνουν την υπέρβαση φαινόταν πολύ δύσκολο κάποια στιγμή να δικαιωθεί αυτό που έλεγε!

Αυτό το Μαρόκο που είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα και αυτήν την τελευταία υπέρβαση πετώντας έξω την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και να παίξει στον μεγάλο τελικό. 

Διαβάστε την συνέχεια του κομματιού στο www.bnsports.gr