Αγγλία: Οι περισσότεροι χαμένοι προημιτελικοί Παγκοσμίου Κυπέλλου... (vid)

Πικρία, έντονη απογοήτευση λόγω της εμφάνισης που πραγματικά μπορούσε να συνεχίσει την πορεία της εθνικής Αγγλίας στο φετινό Μουντιάλ, όμως, τα «τρία λιοντάρια» έχουν τους περισσότερους αποκλεισμούς από κάθε άλλη χώρα στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 



Αγγλία: Οι περισσότεροι χαμένοι προημιτελικοί Παγκοσμίου Κυπέλλου... (vid)

Ο Χάρι Κέιν αστόχησε από την άσπρη βούλα τη δεύτερη φορά που βρέθηκε εκεί στο ματς με τους Γάλλους, λίγα λεπτά μετά το 2-1 από τον Ζιρού και κάπως έτσι το ... it's coming home ξαναμπαίνει στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μεγάλη διοργάνωση. 

Οι ¶γγλοι αν και μπορούν με τεράστια ευκολία να ισχυριστούν ότι άξιζαν περισσότερα, κατέγραψαν τον 7ο αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Μουντιάλ, έχοντας πλέον τις περισσότερες αποτυχίες στη συγκεκριμένη φάση των νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα χρονικά. 

Από το μακρινό 1954 στην Ελβετία και το 1962 στην Χιλή, ακολούθησε διπλό φινάλε στα προημιτελικά στο Μεξικό. Τόσο το 1970, όσο και το 1986 στο Μεξικό. Στην τελευταία περίπτωση, φυσικά τα «τρία λιοντάρια» έγιναν κομπάρσοι στο ... show του αείμνηστου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Δυο απανωτές διοργανώσεις έφεραν αποκλεισμό στους «8» με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 2002 ελέω της ιδιοφυΐας που λέγεται Ροναλντίνιο και το 2006 στη Γερμανία το τέλος σήμανε στα πέναλτι από τους Πορτογάλους.

Φέτος, ήταν ο 7ος αποκλεισμός στα προημιτελικά του Μουντιάλ...

 

Κώστας Ζάλιαρης