Αποκλείει την Γαλλία; Τότε ο δρόμος για να πάρει το Μουντιάλ η Αγγλία είναι ορθάνοιχτος!

Θέλει η Αγγλία να πάρει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο; Αποκλείει σήμερα την Γαλλία και ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος! Καμιά ομάδα δεν μπορεί να την φοβίσει μετά στο πιο ανοιχτό παγκόσμιο κύπελλο όλων των εποχών που λέγαμε από την αρχή! Και αυτή είναι η πιο σοβαρή φουρνιά που είχε ποτέ η Αγγλία σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 1966. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Αποκλείει την Γαλλία; Τότε ο δρόμος για να πάρει το Μουντιάλ η Αγγλία είναι ορθάνοιχτος!

Υπό οποιοδήποτε πρίσμα και να το δει κανείς, αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να γίνουν τα τρία λιοντάρια και πάλι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ωστόσο απέναντι τους απόψε έχουν την καλύτερη ομάδα τουρνουά, αυτοί που από την αρχή όλοι λέγαμε πως είναι το σημείο αναφοράς.

Η Βραζιλία δεν με έπεισε ποτέ ακόμα και όταν ξεκίνησε εντυπωσιακά, η Αργεντινή έχει σαφέστατα προβλήματα και σώζεται από την φυσιογνωμία του Μέσι αλλά και το πόσο πολύ κάποιοι παίκτες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους για να την κρατήσουν ζωντανή στην διεκδίκηση, οι Πορτογάλοι έχουν  τα θέματα τους και συνειδητοποιεί κάνεις πως οι περισσότερες ομάδες που ήταν σε αυτό το τουρνουά απέναντι στην Αγγλία δεν θα είχαν τύχη!

Η Ολλανδία, το Βέλγιο, Ισπανία, η Ουρουγουάη, ακόμα και η Βραζιλία δεν ήταν ομάδες που μπορούσαν να φοβίσουν αυτή τη συγκεκριμένη εθνική Αγγλίας. Θα ζευγαρώματα όμως την φέρνουν απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία που διαθέτει και τον απόλυτο σταρ στο πρόσωπο του Μπαπέ.

Ιστορικά τα παιχνίδια μεταξύ τους είναι πολύ ισορροπημένα και υπάρχουν αξέχαστες στιγμές από μερικά από αυτά ειδικά για την Αγγλία, η νίκη του 1966 με τα τέρματα του Ρότζερ Χαντ  αλλά και στο Μπιλμπάο το 1982, στην μεγάλη μέρα του Μπράιαν Ρόμπσον σε μία εθνική Αγγλίας γεμάτη ταλέντο που αποκλείστηκε όμως αήττητη!

Η τωρινή Αγγλία έχει πολύ μεγάλη ισορροπία στις γραμμές από τη μέση και μπροστά αλλά έχει σαφέστατα θέματα στην άμυνα. Όμως αν υπολογίσει κανείς πως δύσκολα ένα τέτοιο παιχνίδι ανάμεσα στη Γαλλία και την Αγγλία θα πάει στην ισοπαλία και χωρίς τέρματα το ματς λογικά θα ανοίξει άρα ας το πούμε όσο πιο απλά μπορούμε εάν η Αγγλία δεχθεί μόλις ένα τέρμα έχει κάθε πιθανότητα να περάσει. Αν δεχθεί όμως δύο, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να μείνει ζωντανή στο θέμα πρόκριση!

Προσωπικά πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να προκριθεί, καθώς είναι η τρίτη διοργάνωση που η Αγγλία είναι ανταγωνιστική, κάτι που ποτέ στο παρελθόν σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις δεν είχε συμβεί! Παρά την κριτική που γίνεται στο Σάουθγκεϊτ και σαφέστατα υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν βελτιωθεί, αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι πως στα χέρια του από το 2016 και μετά η Αγγλία μεγάλωσε. Και έφτασε σε ένα σημείο πλέον να θεωρείται πραγματικά ανάμεσα στους διεκδικητές και όχι θεωρητικά όπως συνέβαινε επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες!

Από την άλλη υπάρχει  ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ένας εξαιρετικός προπονητής και μία μεγάλη ισορροπία στις γραμμές για μία εθνική ομάδα που δεν είναι τυχαία η παγκόσμια πρωταθλήτρια από το 2018 και η οποία καταφέρνει παρά τις σημαντικές απουσίες της να είναι και πάλι ανταγωνιστική! Εάν λοιπόν θέλει η Αγγλία να πάει ένα βήμα παραπάνω από το Euro του 2020, και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, εδώ είναι η ευκαιρία της να αποκλείσει δηλαδή το απόλυτο φαβορί! Και μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός!