Υπάρχουν παίκτες της Championship στους «8» του Μουντιάλ; Δύο, από τη Μπέρνλι και την ΚΠΡ!

Πρόκειται για τους μοναδικούς παίκτες της Championship που την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για τον Ανάς Ζαρούρι, που αγωνίζεται στη Μπέρνλι και διαπρέπει στο Κατάρ, με τη φανέλα του Μαρόκο και τον συμπατριώτη του, Ιλίας Τσερ της ΚΠΡ!  



Υπάρχουν παίκτες της Championship στους «8» του Μουντιάλ; Δύο, από τη Μπέρνλι και την ΚΠΡ!

Μπορεί να μην έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως το γεγονός πως αγωνίζεται στην 2η τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου και κλήθηκε στην Εθνική Μαρόκο, αποτελεί δεδομένα ένα επίτευγμα.

Ο λόγος φυσικά για τον 22άχρονο, Ανάς Ζαρούρι, ο οποίος, μαζί με τον Ιλίας Τσερ, είναι οι μοναδικοί της Championship που βρίσκονται ακόμη στο Μουντιάλ, παρότι αναχώρησαν από το «Νησί» με άλλους… 24. Δεν έχει παίξει, αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία του στη Μπέρνλι του Βινσέντ Κομπανί.

Εκεί, έχει αγωνιστεί σε 13 ματς και αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της. Έχει καταγράψει 4 γκολ και 2 ασίστ, με το τελευταίο του ματς πριν ταξιδέψει για το Παγκόσμιο Κύπελλο, να είναι απέναντι στη Μπέρνλι, όπου για 2η φορά φέτος, συνδύασε γκολ και τελική πάσα, στο ίδιο ματς!

Θα είναι παρών στην πρώτη πρόκριση αφρικανικής ομάδας σε ημιτελικό Μουντιάλ; Αν συμβεί δεν θα είναι μόνος του. Ο Ιλίας Τσερ αγωνίζεται στην ΚΠΡ, επίσης δεν έχει αγωνιστεί στο Μουντιάλ, αλλά στην Championship μετρά τρία γκολ και έξι ασίστ σε 21 ματς.

Εξαιρετικός, πολύ καλοί αμφότεροι και εντυπωσιακό το γεγονός πως το Μαρόκο, δίχως να έχουν καταγράψει λεπτό συμμετοχής, συνεχίζει στο τουρνουά!

Δημήτρης Μανάκος