Χέουνγκ Μιν Σον: Ένας Νοτιοκορεάτης που είδε το παιδικό του όνειρο να υλοποιείται στο Κατάρ! (vids)

Όταν ο Χέουνγκ Μιν Σον έβαλε τα κλάματα, είχε λόγο. Όταν ένιωσε πως η Νότια Κορέα θα αποκλειστεί και έπεσε στο έδαφος σπαράζοντας, ήξερε γιατί αισθανόταν έτσι. Όταν πλέον η χώρα του απέκλεισε την Πορτογαλία και βρέθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να είναι υπερήφανος. Ο βασικός… λόγος που η Νότια Κορέα αξίζει τον σεβασμό όλων!



Χέουνγκ Μιν Σον: Ένας Νοτιοκορεάτης που είδε το παιδικό του όνειρο να υλοποιείται στο Κατάρ! (vids)

Είναι δεκτό ο τρόπος παιχνιδιού του Χέουνγκ Μιν Σον να μην αρέσει σε όλους. Ακόμη και αν είναι, μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο περσινός πρώτος σκόρερ της Premier League. Ακόμη και αν μαζί με τον Χάρι Κέιν, αποτελεί το καλύτερο δίδυμο στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Ακόμη και αν διαθέτει αμφότερα πόδια άρτια, ακόμη και αν μπορεί να περάσει τη μπάλα με κάθε πιθανό τρόπο από τη μύτη της βελόνας.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι αποδεκτό να μην σέβεται κάποιος την ιστορία του με τη Νότια Κορέα. Μία χώρα που ναι μεν έχει ιστορία, μία χώρα που συνηθίζει να δυσκολεύει κάθε αντίπαλο, αλλά έχουμε σκεφτεί πόσα λιγότερα θα είχε καταφέρει στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο, αν στην ομάδα της δεν εντασσόταν ο Χέουνγκ Μιν Σον.

Πρόκειται για τον απόλυτο ηγέτη της. Και για τον βασικό λόγο που την τελευταία οκταετία, η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστια πρόοδο. Το 2014, την οδήγησε σε χρυσό μετάλλιο στα παιχνίδια της Ασίας.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Σον χρίστηκε σκόρερ στην ιστορική νίκη της Κορέας επί της Γερμανίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Απόλυτη δικαίωση, τρομερό συναίσθημα και μία νίκη που ισούται με ιστορικό… αποτέλεσμα, παρότι έμελλε να επαναληφθεί μία τετραετία αργότερα.

Δύο μήνες μετά, ήταν αρχηγός και πάλι στο χρυσό μετάλλιο της χώρας του στα ματς που αφορούν την Ασία, καταγράφοντας μάλιστα και τις δύο ασίστ, στη νίκη με 2-1 της Νότιας Κορέας απέναντι στην Ιαπωνία στον τελικό.

Και φτάνουμε στο τρέχον Μουντιάλ. Ένα τουρνουά που ο Σον δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ένα τουρνουά που τον έκανε να κλάψει μέσα σε τέσσερις μέρες, δύο φορές, για διαφορετικούς λόγους. Την πρώτη, μετά την ήττα από τη Γκάνα, διότι αισθανόταν πως το όνειρό του χάθηκε, και την δεύτερη, μετά την τεράστια νίκη επί της Πορτογαλίας.

Κατέγραψε την ασίστ και πάλι στο νικητήριο γκολ, το ματς έληξε, η Ουρουγουάη δεν σκόραρε για 3η φορά απέναντι στη Γκάνα και ο επιθετικός της Τότεναμ… λύγισε. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως με μία επική νίκη και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, θα βρεθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν χρειάζονται πλέον δάκρυα, Χέουνγκ Μιν Σον. Ο στόχος επετεύχθη, η ιστορία «γράφτηκε» με τα πιο χρυσά γράμματα και το κλάμα του Σον δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Έζησε κάθε στιγμή στο έπακρο και το τελευταίο που πρέπει να αισθάνεται είναι υποχρέωση για μία ακόμη υπέρβαση απέναντι στην Βραζιλία.

Δημήτρης Μανάκος