Is it coming home; Τα 4+1 συμπεράσματα από την πειστική πρόκριση της Αγγλίας στους «8» του Μουντιάλ!

Το χρέος της απέναντι στη Σενεγάλη κατάφερε να πραγματοποιήσει με πειστικό τρόπο η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τα «τρία Λιοντάρια» να επικρατούν με 3-0 και να παίρνουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Τι κρατάμε από το ματς κόντρα στους Αφρικανούς;  



Is it coming home; Τα 4+1 συμπεράσματα από την πειστική πρόκριση της Αγγλίας στους «8» του Μουντιάλ!

Ήταν δεδομένο πως η Σενεγάλη θα επιχειρήσει να κάνει ό,τι περνά από τα πόδια της, προκειμένου να γίνει η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που θα κέρδιζε την Αγγλία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι πως για μισή ώρα την άγχωσε.

Της έβαλε πίεση, απείλησε, ο Τζόρνταν Πίκφορντ χρειάστηκε να παρέμβει και τα «τρία Λιοντάρια» έδειξαν πως ζορίζονται να επιτεθούν ορθολογικά, έχοντας εκτός αγώνα τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Φιλ Φόντεν. Εν τέλει, όλα αυτά καταρρίφθηκαν όταν έγινε το 1-0.

Ο εκπληκτικός Μπέλιγχαμ έδωσε στον Χέντερσον και ο τελευταίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, για να απελευθερώσει την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν κυρίαρχη. Σύντομα έκανε δύο τα γκολ της, για να έρθει ο Σάκα στο δεύτερο μέρος και να φτάσει τα τρία τέρματα στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο, «ισοφαρίζοντας» τον Μάρκους Ράσφορντ.

Τι κρατάμε όμως από την εμφάνιση της Εθνικής Αγγλίας; Το England365 έχει βγάλει τα συμπεράσματά του!

Το γκολ του Χάρι Κέιν είναι το ίδιο σημαντικό με την πρόκριση της Εθνικής Αγγλίας. Μετά από τις τρεις ασίστ που είχε μοιράσει, ήρθε η ώρα να ανοίξει λογαριασμό και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας τα 11 γκολ με την χώρα του σε κορυφαίες διοργανώσεις και όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ της, ξεπερνώντας τα 10 του Γκάρι Λίνεκερ.

Τις εμφανίσεις των Σάκα και Φόντεν. Ο πρώτος έφτασε τα τρία γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, μαζί με τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο δεύτερος είναι ο πρώτος παίκτης στον 21ο αιώνα, που σε τόσο νεαρή ηλικία, καταφέρνει να μοιράσει δύο ασίστ σε ματς νοκ – άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ο προηγούμενος; Ο Ρονάλντο, με την Βραζιλία, το 1998 απέναντι στη Δανία.

Ρεκόρ… γκολ από την Εθνική Αγγλίας. Μετρά ήδη 12 και έχει συνέχεια στο τουρνουά, καθώς σε πέντε μέρες από τώρα αντιμετωπίζει τη Γαλλία. Ποτέ τα «τρία Λιοντάρια» δεν έχουν αποδειχθεί τόσο παραγωγικά στο τουρνουά, ισοφαρίζοντας την επίδοση του 2018. Μένει να δούμε αν θα την ξεπεράσουν…

Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, κατά την άποψή μας, αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη της Εθνικής Αγγλίας. Πλέον, είναι και ο νεότερος στην ιστορία της, από το 1966 και έπειτα, όταν και υπάρχουν δηλαδή στατιστικά, που δίνει ασίστ σε ματς νοκ – άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκπληκτικός!

Και τώρα… Γαλλία. Ώρα για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Αγγλία να θέλει να φτάσει για 2η συνεχόμενη φορά στην τετράδα. Δύσκολο ματς, απρόβλεπτη συνάντηση, αλλά με 12 γκολ σε 4 αναμετρήσεις, οι Άγγλοι μπορούν να αισθάνονται πως το «It’s coming home» είναι ένα βήμα πιο κοντά!

Δημήτρης Μανάκος