Ο Μπέλινγκαμ έπαψε να είναι ταλέντο, γιατί πλέον είναι ο σούπερ σταρ για αυτή την Αγγλία!

Ήταν Σεπτέμβριος 2021 όταν σε αυτή εδώ τη στήλη έγραφα πως κάθε φορά που βλέπω τον Μπέλινγκαμ συνειδητοποιώ πως έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή για το αγγλικό ποδόσφαιρο! Και πλέον με αυτό το παλικάρι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Αγγλίας στο Κατάρ δε βλέπω λόγο γιατί πρέπει να αλλάξω έστω και μία λέξη από εκείνα που έγραφα στο κείμενο καθώς «μεγαλώνει« διαρκώς ποδοσφαιρικά και πλέον αποτελεί έναν σούπερ σταρ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος   



Ο Μπέλινγκαμ έπαψε να είναι ταλέντο, γιατί πλέον είναι ο σούπερ σταρ για αυτή την Αγγλία!

Είναι φοβερό πως όσο ήταν στην Αγγλία δεν ασχολήθηκε κάνεις μαζί του παίζοντας στην Μπέρμιχαμ της Championship. Οι σκαουτ της Ντόρτμουντ τον βρήκαν και τον πήραν στην Βεστφαλία και πλέον από αυτόν θα βγάλει η Μπορούσια δεκαπέντε φορές παραπάνω τα λεφτά που ξόδεψε! Ο ίδιος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει όλο το πακέτο! Έλεγα σε εκείνο το κομμάτι πριν από 14 μήνες:

«Το φοβερό είναι πως ο Μπέλινγκαμ δεν ήταν κάποιος παίκτης γνωστός στο αγγλικό κοινό όταν τον ανακάλυψε η Ντορτμουντ. Αγωνιζόταν στην Μπέρμιχαμ στην Τσάμπιονσιπ και με τα 17 λεπτά εναντίον της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας στο ντεμπούτο του για την εθνική Αγγλίας όταν ήταν 17 ετών και 136 ημερών έγινε ο τρίτος νεότερος που έπαιξε με το εθνόσημο μετά αυτούς που προανέφερα.

Ο Γουόλκοτ ήταν 17 ετών και 75 ημερών και ο Ρούνεϊ 17 ετών και 111 ημερών. Αυτοί οι δύο, όμως, ήταν ήδη γνωστοί στο αγγλικό κοινό όταν τους κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Και βέβαια η εξέλιξη της καριέρας τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με τον ένα να βολοδέρνει μέχρι και σήμερα να βρει πατήματα και ομάδα και τον άλλο να κατακτά τίτλους με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να εξελίσσεται στον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ποιον δρόμο από τους δύο μπορεί να ακολουθήσει η πορεία του Μπέλινγκαμ;

Κανείς δεν ξέρει και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά γιατί συνήθως σε όλους όσοι ξεπετάγονται σε μικρή ηλικία η κουβέντα που γίνεται είναι πως αν συνεχίσουν έτσι θα αφήσουν εποχή! Μόνο που ξέρετε, η ζωή, δεν ακολουθεί τους κανόνες της λογικής αλλά τους δικούς της!

Φαίνεται πιθανό ότι ο Σάουθγκεϊτ αφού μπήκε στον πειρασμό να τον συμπεριλάβει στην ομάδα του για το EURO τον πιστεύει πολύ και εάν συνεχιστεί η πρόοδός του, είναι θέμα χρόνου να γίνει βασικός.

Ήδη το όνομά του παίζει για το επόμενο καλοκαίρι ανάμεσα στους στόχους της Λίβερπουλ και τώρα μπήκε και η Μάντσεστερ Σίτι στο παιχνίδι!

Μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως τα 100 εκατομμύρια τα οποία στοίχισε για να φύγει από την Άστον Βίλα και να πάει στο Μάντσεστερ ο Γκρίλις θα ξεπεραστούν όταν έρθει η ώρα της μετακίνησης του Μπέλινγκαμ».

Και στο κλείσιμο του κομματιού έγραφα: «Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το παιδί, είναι πως βγάζει μία ωραία τρέλα στο χορτάρι, ένα δείγμα που είχε και ο Ρούνεϊ σε πολύ μεγάλο βαθμό, του να μην τον ενδιαφέρει με ποιους βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, ποιοι είναι απέναντι του και ποιοι είναι οι συμπαίκτες του! Ένα ποδοσφαιρικό θράσος το οποίο για να κάνεις μεγάλη καριέρα το χρειάζεσαι!

Προσοχή, δεν λέω πως μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη αν και ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα, ωστόσο είναι ολοφάνερο πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί με τεράστια προοπτική και με φοβερά προσόντα».

Τώρα πια δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που αμφισβητεί το πόσο σπουδαία περίπτωση είναι ο Μπέλινγκαμ! Ο Σάουθγκεϊτ πλέον τον πιστεύει και αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο που έχει η Αγγλία σε μια ενδεκάδα γεμάτη ταλέντο από το μέσο και μπροστά που μπορεί να την φέρει μέχρι και στον τελικό αν αποκλείσει το πιο δύσκολο εμπόδιο που είναι η Γαλλία!

Και είναι δεδομένο πως γύρω από τα πόδια του θα στηθεί χορός εκατομμυρίων το επόμενο καλοκαίρι!