Ο Μπέλινγχαμ είναι μόλις 19 ετών και λάμπει στην πιο λαμπερή σκηνή…

Καθαρό μυαλό, ικανότητες, ταλέντο, δύναμη, ψυχραιμία, καθοριστική συμβολή. Και είναι μόλις 19 ετών. Μετά και το ματς με την Σενεγάλη, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έκανε την Ντόρτμουντ να αισθάνεται ευλογημένη και το αγγλικό ποδόσφαιρο να καταλάβει πως ο νεαρός χαφ είναι το λαμπερό μέλλον της εθνικής ομάδας!  



Ο Μπέλινγχαμ είναι μόλις 19 ετών και λάμπει στην πιο λαμπερή σκηνή…

Ο 19χρονος μέσος ετοίμασε το πρώτο γκολ για τον Τζόρνταν Χέντερσον, κράτησε τη μπάλα τόσο – όσο προτού την αφήσει στον Φόντεν ώστε εκείνος να «σερβίρει» το πρώτο γκολ του Κέιν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η δική του παρουσία στα χαφ μαζί με τον αρχηγό της Λίβερπουλ ήταν σταθερή και σπουδαία.

Πρόκειται για τον πρώτο teenager που έχει γκολ και ασίστ στο Μουντιάλ, μετά τον Λίο Μέσι που το είχε καταφέρει αυτό πίσω στο 2006. Ο Μπέλινγχαμ παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του φανερώνει απίστευτη ωριμότητα στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει με το σώμα, εκμεταλλεύεται τον διασκελισμό του, την εκρηκτικότητά του και το γεγονός πως οι Ράις και Χέντερσον έχουν κάπως περισσότερο τον νου τους στα αμυντικά τους καθήκοντα, τον ευνοεί τρομερά.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και του έχει δώσει φανέλα βασικού σε όλα τα ματς μέχρι και αυτή τη στιγμή. Και φυσικά θα το κάνει και το Σάββατο στον προημιτελικό με την Γαλλία. Με στόχο την συνέχιση της διαδρομής των «τριών λιονταριών», με απώτερο σκοπό το… it will come home!