Μαγικός Μπέλινγχαμ, πήρε μπρος ο Κέιν και πέρασε στα προημιτελικά η Αγγλία (vids)

«Καθάρισε» την Σενεγάλη με συνοπτικές διαδικασίες και προχωράει! Η εθνική ομάδα της Αγγλίας ακόμα κι αν βρήκε το πρώτο της γκολ κόντρα στη ροή του ματς, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να τελειώσει στο άψε – σβήσε την υπόθεση πρόκριση στους «8» με το τελικό 3-0. Εντυπωσιακός ξανά ο Μπέλινγχαμ με ασίστ και σημαντικό ρόλο στο δεύτερο τέρμα, Χέντερσον, Κέιν, Σάκα σκόραραν, επόμενο εμπόδιο η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου...



Μαγικός Μπέλινγχαμ, πήρε μπρος ο Κέιν και πέρασε στα προημιτελικά η Αγγλία (vids)

Οι Σενεγαλέζοι έπαιζαν το παιχνίδι στα ίσια. Με θάρρος, με δύναμη, με αντοχές και με αυτοπεποίθηση. Και όλα αυτά έπρεπε να τα προσέξει πάρα πολύ η Αγγλία. Οι Αφρικανοί με πρέσινγκ τριών παικτών που ενίοτε ξεκινούσε από το επιθετικό τους τρίτο, με ταχύτατες κινήσεις, και με κάθετο παιχνίδι, έκαναν την Αγγλία να μην αισθάνεται καθόλου άνετα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σάουθγκεϊτ δεν είχε τον Στέρλινγκ που τελευταία στιγμή έμεινε εκτός λόγω οικογενειακού προβλήματος που προέκυψε, ενώ, ο Μπουκάγιο Σάκα πήρε τη θέση του Μάρκους Ράσφορντ σε ό,τι αφορά στη μοναδική αλλαγή από την 11άδα του ντέρμπι με την Ουαλία.

Οι Σενεγαλέζοι είχαν δυο τρομερές ευκαιρίες για γκολ στο 23ο λεπτό και το 32ο. Αρχικά ο Σαρ πλάσαρε πολύ ψηλά μετά την έξυπνη πάσα του Ντιά που βγήκε πρώτος στη μπάλα από το γύρισμα στην περιοχή της Αγγλίας, ενώ, λίγο μετά το ημίωρο ο Πίκφορντ έκανε σωτήρια επέμβαση με το αριστερό χέρι στο διαγώνιο σουτ του Ντιά.

Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου μα καθόλου στο χέρι των «τριών λιονταριών» και όσοι θεωρούσαν ότι το εμπόδιο ήταν εφικτό στους «16», καταλάβαινε αμέσως πόσο λανθασμένη ήταν αυτή η σκέψη. Ευτυχώς για την Αγγλία με την πρώτη εξαιρετική της φάση άνοιξε το σκορ! Στο 38ο λεπτό ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έφυγε ωραία στην επίθεση από αριστερά, πήρε την κάθετη μπαλιά για να πατήσει στην περιοχή, γύρισε στον Χέντερσον στο πέναλτι και ο αρχηγός της Λίβερπουλ με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0! Ελάχιστα λεπτά αργότερα πήγε να γίνει το ίδιο πράγμα με τον Σάκα να γυρίζει στον Κέιν, αλλά εκείνος ήταν σε κακό βηματισμό, με το σώμα πιο μπροστά από τη μπάλα κι έτσι μόλις έκανε την επαφή έφυγε πολύ ψηλά.

Ένα κακό κοντρόλ του Σο στο 42' σε αντεπίθεση που ξεκίνησε ο ίδιος, τον «πρόδωσε» και δεν του επέτρεψε ν' απειλήσει κι εκείνος την εστία της Σενεγάλης. Ο Χάρι Κέιν τελικά θα «μιλούσε» με την έναρξη των νοκ-άουτ και πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, ο Μπέλινγχαμ κατάφερε να οργανώσει την αντεπίθεση στο χώρο, ο Φόντεν βρήκε τον φορ της Τότεναμ ολομόναχο κι εκείνος σούταρε με δύναμη για το 2-0 (45' + 3'). Ο Κέιν όπως και πέρυσι στο Euro, όταν άρχισε να βρίσκει δίχτυα από τους «16» και μετά, έτσι και φέτος απάντησε κατάλληλα στο πρώτο κρισιμότατο ματς για τους Άγγλους.

Με το προβάδισμα δυο τερμάτων, πλέον, τα πράγματα είχαν γίνει τρομερά εύκολα για την Αγγλία που έπρεπε να διαχειριστεί άλλα 45' για να συναντήσει πλέον τη Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου στα προημιτελικά. Παρ' όλα αυτά, το παιχνίδι είχε γίνει αρκετά εύκολο και ο Σάκα στο 57' πέτυχε και το τρίτο γκολ για τα «τρία λιοντάρια», παίρνοντας το χαμηλό γύρισμα του Φόντεν από αριστερά για να τσιμπήσει τη μπάλα πάνω από τον Μεντί και να γράψει το 3-0. Ο σκόρερ αποχώρησε λίγο αργότερα όταν πέρασαν στο ματς οι Ράσφορντ και Γκρίλις, αφού ο Σάουθγκεϊτ μπορούσε να δώσει ανάσες σε παίκτες του ενόψει της μεγάλης «μάχης» στους «8». Η Αγγλία είχε φτάσει στα 12 τέρματα μέχρι και αυτή τη στιγμή στο Μουντιάλ, φυσικά, πρόκειται για τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα σε αυτό το σημείο του τουρνουά και το τελευταίο ημίωρο πραγματικά ήταν διαδικαστικής σημασίας.Το πρέσινγκ των «τριών λιονταριών» δεν σταμάτησε, η πειθαρχία διατηρήθηκε στο παιχνίδι τους, υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσε να έχει ανέβει περισσότερο ο δείκτης του σκορ, αλλά φυσικά δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης