Οι ιρλανδικές και (ίσως) σκωτσέζικες ρίζες του ΜακΆλιστερ!

Φυσικά και έχει προκαλέσει απορίες το γεγονός πως ο Αλέξις ΜακΆλιστερ με τέτοιο επώνυμο παίζει στην Αργεντινή. Και μετά το γκολ του για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, ασχολείται όλο και περισσότερος κόσμος μαζί του. Και όντως, οι ρίζες του είναι από την Ιρλανδία, ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να έχει και κάτι από… Σκωτία!  



Οι ιρλανδικές και (ίσως) σκωτσέζικες ρίζες του ΜακΆλιστερ!

Ο πατέρας του είχε παίξει με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και τώρα εκείνος αγωνίζεται στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι. Ευλογημένοι άνθρωποι. Τόσο απλά. Κι όμως, το επώνυμο είναι τέτοιο που φυσικά κάνει αρκετό κόσμο ν’ απορεί για την παρουσία του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ο σκόρερ του ενός εκ των δύο τερμάτων της «αλμπισελέστε» απέναντι στην Πολωνία και δεύτερος σκόρερ (5 γκολ έναντι των 7 του Τροσάρ) της Μπράιτον στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει δεδομένα ρίζες από την Ιρλανδία.

Αυτό παραδέχεται ο πατέρας του, Κάρλος, ο οποίος έχει να θυμάται την Μπόκα και τις «μάχες» με την Ρίβερ, ωστόσο ακολούθησε καριέρα… πολιτικού!

Τώρα, εξηγώντας το επώνυμο και βλέποντας όσα κάνει ο γιος του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ανέφερε ότι: «Υπάρχουν ρίζες από την Ιρλανδία, όμως, μιλάμε για τρεις ή τέσσερις γενιές προς τα πίσω. Έπειτα ο πατέρας και η μητέρα μου παντρεύτηκαν στην Σάντα Ρόσα, εκεί όπου γεννήθηκε και ο Αλέξις.

Πάντοτε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις συζητάμε για ό,τι μας συνδέει με την Ιρλανδία και τους προγόνους μας, όμως, δεν έχουμε μάθει ακόμα αν νωρίτερα υπήρχαν και κάποιοι με καταγωγή από την Σκωτία! Οπότε λέμε προς το παρόν ότι έχουμε ρίζες από την Ιρλανδία…».

Κώστας Ζάλιαρης