Μάρκους Ράσφορντ: Απλή… φόρμα και τρία γκολ στο Μουντιάλ ή οιωνός κατάκτησης, όπως το 1966;

Το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει κατακτήσει η Εθνική Αγγλίας; Το 1966! Η τελευταία φορά που παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν τον Μάρκους Ράσφορντ, σκόραρε δις σε Μουντιάλ με τα «τρία Λιοντάρια»; Την ίδια χρονιά, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Η ιστορία αναβίωσε για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και άπαντες στο «στρατόπεδο» της ομάδας, εύχονται να μοιάζει με… οιωνό!



 Μάρκους Ράσφορντ: Απλή… φόρμα και τρία γκολ στο Μουντιάλ ή οιωνός κατάκτησης, όπως το 1966;

Ένας εξαιρετικός Μάρκους Ράσφορντ έκανε την εμφάνισή του στην τελευταία αγωνιστική της Εθνικής Αγγλίας στην διαδικασία των ομίλων απέναντι στην Ουαλία. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδίκησε θέση βασικού, πήρε δικαίως την ευκαιρία του από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και φρόντισε να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον λόγο.

Σε ένα πρώτο μέρος με λιγοστές ευκαιρίες εκατέροθεν, ο Ράσφορντ έμοιαζε να είναι ο πιο δραστήριος σε σχέση με τους υπολοίπους. Είχε την στιγμή του στο 10ο λεπτό, δεν τα κατάφερε, αλλά δεν σταμάτησε να προσπαθεί.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν η Αγγλία κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, δεν ήταν καν ανάμεσα στους υποψήφιους εκτελεστές. Η ευκαιρία χάθηκε και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στην «λευκή» ισοπαλία.

Όταν όμως η ιστορία επαναλήφθηκε στο δεύτερο μέρος, ο Ράσφορντ πήρε την ευθύνη. Σούταρε με εκπληκτικό τρόπο, έκανε το 1-0 και το 13ο του γκολ με τα «τρία Λιοντάρια» ήταν γεγονός.

Στο δεύτερο γκολ, έχει και πάλι συμμετοχή. Είναι αυτός που κλέβει την μπάλα, προτού αυτή καταλήξει στον Χάρι Κέιν, για να δώσει την 3η του ασίστ στο τουρνουά.

Και πριν καν συμπληρώσουμε 70 λεπτά, ο παίκτης της Γιουνάιτεντ «έγραψε» ιστορία. Διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων» που σκοράρει δις σε Μουντιάλ με το εθνόσημο, στον 21ο αιώνα.

Πότε συνέβη κάτι αντίστοιχο για τελευταία φορά; Το 1966, στο ματς της Εθνικής Αγγλίας με την Πορτογαλία. Τελικό αποτέλεσμα… 2-1, δύο γκολ ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και εν τέλει κατάκτηση για τους Βρετανούς.

Μπορεί εκείνη η σεζόν και εκείνο το τουρνουά να αναβιώσει και πάλι; Ουδείς γνωρίζει, αλλά τα δύο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ… μοιάζουν με οιωνό!

Δημήτρης Μανάκος