Is it coming home; Τα 4+1 συμπεράσματα από την πρόκριση της Αγγλίας στους «16» του Μουντιάλ! (part 3)

Έπρεπε να το κάνει, είχε μπει η… υποχρέωση στην εξίσωση και πλέον, η Εθνική Αγγλίας βρίσκεται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ούσα στην κορυφή του 2ου ομίλου! Τι κρατάμε από το τελευταίο ματς απέναντι στην Ουαλία; Πέντε πράγματα, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της οξυδέρκειας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που ταυτίστηκε με την κοινή γνώμη!  



Is it coming home; Τα 4+1 συμπεράσματα από την πρόκριση της Αγγλίας στους «16» του Μουντιάλ! (part 3)

Και κάπως έτσι, η Εθνική Αγγλίας βρίσκεται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ναι, μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη και πράγματι, δεν είναι υπερβολικοί οι πανηγυρισμοί στο ξενοδοχείο της ομάδας, όταν επισημοποιήθηκαν η πρόκριση και η πρωτιά.

Σε ένα τουρνουά άλλωστε με τρία ματς στους ομίλους, είναι πολύ εύκολο να «στραβώσει» κάτι και όποιος δεν το πιστεύει, μπορεί να ρωτήσει την Αργεντινή και τη Γερμανία… Συνεπώς, τα «τρία Λιοντάρια» έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται πως ο πρωταρχικός στόχος επετεύχθη, με μόλις μία απώλεια βαθμών, στην ισοπαλία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρεμιέρα ήταν εντυπωσιακή, το 0-0 στην 2η αγωνιστική πιθανώς και να… βοήθησε και το φινάλε άφησε μία γλυκιά γεύση στους φίλους τους, με το 3-0 επί της Ουαλίας να είναι πειστικότατο και να συνδυάζεται με καινοτομίες. Στον άξονα ο Χέντερσον, στα άκρα ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Φιλ Φόντεν, στον πάγκο Μάουντ και Στέρλινγκ και… 8η σερί νίκη κόντρα στους «γείτονες».

Ένας πόντος από τους τρεις λοιπόν ανήκει στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και το England365 κρατά 4+1 συμπεράσματα, που προέκυψαν από την δεύτερη επικράτηση της Αγγλίας στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικότερα, τι κρατάμε:

Το κοουτσάρισμα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Είτε ακούγεται «κλισέ», είτε όχι, το ότι επέλεξε να κάνει τα αυτονόητα, είναι κάτι που δεδομένα πρέπει να εκτιμηθεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κατακρινόταν. Αλλαγή συστήματος, βασικοί όσοι… έπρεπε και 2η νίκη στον όμιλο!

Τα δύο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ, που έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει δις με την χώρα του σε Μουντιάλ, στον 21ο αιώνα. Ο προηγούμενος; Ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον το 1966! Μοιάζει με… οιωνό!

Την 3η ασίστ του Χάρι Κέιν στο Μουντιάλ. Εννέα γκολ η Αγγλία, με το 1/3 αυτών να έχει την συμμετοχή του αρχηγού της. Εξαιρετική επίδοση, παρά το γεγονός πως ακόμη δεν έχει σκοράρει.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ. Δεν θα ήταν στην αποστολή, αν δεν τραυματιζόταν ο Ρις Τζέιμς, εν τέλει συμπεριλήφθηκε σε αυτήν και αγωνίστηκε, περνώντας στο ματς ως αλλαγή. Είτε λοιπόν ο Σάουθγκεϊτ έχει… κόμπλεξ μαζί του, είτε όχι, ο μπακ της Λίβερπουλ έκανε υπό τις οδηγίες του ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τέλος, το… +1 μας, είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ! Οξύμωρο; Ναι, αλλά το σερί του Ουαλού συνεχίζεται. Αισίως, κλείνει 19 μήνες από την τελευταία φορά που σκόραρε απέναντι σε Άγγλο τερματοφύλακα. Χατ-τρικ τότε, απέναντι στον Ράμσντεϊλ, στο 4-0 της Τότεναμ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο ματς της χώρας του με την Αγγλία πάντως, δεν κατέγραψε καν τελική προσπάθεια και αντικαταστάθηκε στο… ημίχρονο!

Δημήτρης Μανάκος