«Βρυχήθηκαν» τα λιοντάρια με ηγέτη Ράσφορντ και τώρα Σενεγάλη στους «16»!

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για την Αγγλία, η οποία αμφισβητήθηκε πολύ για 1,5 ημίχρονο, αλλά… βρυχήθηκε στην συνέχεια. Είχε για ηγέτη της τον Μάρκους Ράσφορντ, που σκόραρε δύο φορές, επικράτησε με 3-0 της Ουαλίας και «πέταξε» για τους «16», όπου και θα βρει στον δρόμο της την Σενεγάλη!



«Βρυχήθηκαν» τα λιοντάρια με ηγέτη Ράσφορντ και τώρα Σενεγάλη στους «16»!

Δεν μπορεί να πει κανείς πως η Εθνική Αγγλίας εντυπωσίασε. Μπορεί να θεωρήσει όμως ως δεδομένο πως τα «τρία Λιοντάρια» έπεισαν και δικαίως πήραν την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από την 1η θέση του 2ου ομίλου!

Σε ένα ματς σχετικά ισορροπημένο στο πρώτο μέρος και με το 1-0 της Αμερικής να έχει κάνει την εμφάνισή του απέναντι στο Ιράν, το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανησύχησε, πράγμα απολύτως φυσιολογικό.

Είχε όμως αντίδραση, με τον Μάρκους Ράσφορντ να βγαίνει μπροστά και να αναδεικνύει για ποιον λόγο διεκδίκησε και κέρδισε θέση στην αρχική ενδεκάδα. Με δικό του φάουλ έγινε το 1-0 στο 50ο λεπτό και από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Ουαλούς να μην έχουν αντίδραση και τον Γκάρεθ Μπέιλ να έχει βγει από το ματς στο ημίχρονο.

Δύο λεπτά μετά, ο Φιλ Φόντεν αξιοποίησε την 3η ασίστ του Χάρι Κέιν σε ισάριθμα ματς και έκανε το 2-0, για να έρθει ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να «γράψει» ιστορία, όντας ο πρώτος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» που σκοράρει δις σε Μουντιάλ, μετά τον Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο Ράσφορντ έκανε το 3-0, το σκορ δεν απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις στην καλή στιγμή του Μπέλιγχαμ στο 80’ και με τη νίκη της, η Αγγλία συνεχίζει εμφατικά στην επόμενη φάση.

Όγδοη σερί νίκη επί της Ουαλίας, εξαιρετική απόδοση για ένα 20άλεπτο, πρόκριση στους «16» και τώρα… Σενεγάλη!

Δημήτρης Μανάκος