Ο Ντε Μπρόινε της Σίτι… εδώ θα είχε ασίστ!

Είναι γεγονός πως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας πιθανώς επηρεασμένος από τα συνεχόμενα ματς, αλλά και από την αγωνιστική κατάσταση του Βελγίου.  



Ο Ντε Μπρόινε της Σίτι… εδώ θα είχε ασίστ!

Ναι, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο απόλυτος ηγέτης της Μάντσεστερ Σίτι. Σαφώς και ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σαφώς και έχει καταρρίψει αναρίθμητα ρεκόρ, αλλά αν δεν ήταν ο Βέλγος πίσω του, πιθανώς η ιστορία να ήταν διαφορετική.

Και αυτό ακριβώς είναι που έχει δώσει μία άλλη διάσταση στο πόσο κομβικός είναι ο Ντε Μπρόινε για τους «πολίτες», με τον Βέλγο να είναι εκπληκτικός φέτος, αλλά να μην μεταφέρεται η εν λόγω φόρμα του και στο Κατάρ.

Παρότι είναι ο αρχηγός της Εθνικής του ομάδας, οι εμφανίσεις του δεν ήταν αυτές που θα αναμέναμε. Οι εξηγήσεις… πολλές. Το ότι το Βέλγιο δεν είναι Σίτι είναι μία εξ΄αυτών, όμως και το ότι η χώρα του μοιάζει… κουρασμένη, με την ήττα με 2-0 από το Μαρόκο, να το αποδεικνύει πλήρως.

Μπορεί στην πρεμιέρα να επικράτησαν με 1-0 του Καναδά και ο Ντε Μπρόινε να αναδείχθηκε πολυτιμότερος της συνάντησης, αλλά ούτε ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε τον λόγο. Και το δήλωσε. Και ακολούθησε αισίως το αρνητικό αποτέλεσμα με το Μαρόκο, με τη φάση του 18ου λεπτού να αποδεικνύει πως ο ίδιος δεν βιώνει την καλύτερή του φάση.

Ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, είχε την επιλογή να παίξει δεξιά, δεν το έκανε και η ευκαιρία χάθηκε. Ο Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι θα το είχε πράξει και θα είχε ήδη καταγράψει μία ασίστ. Συμπέρασμα; Κακός και κουρασμένος… Ντε Μπρόινε, αρνητικό Βέλγιο, μεγάλη και ιστορική νίκη για το Μαρόκο!

Δημήτρης Μανάκος