Η Αγγλία τα βρήκε σκούρα και η πρόκριση... περιμένει (vids)

Η Αγγλία έχασε ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα του φετινού Μουντιάλ που θα εξασφάλιζε και μαθηματικά πρόκριση από τη 2η αγωνιστική των ομίλων. Έμεινε στο 0-0 απέναντι στις ΗΠΑ που αντιστάθηκαν σθεναρά, προκάλεσαν προβλήματα, διεκδίκησαν ακόμα και τη νίκη, όμως δεν υπήρξε αποτελεσματικότητα. Μπλοκαρισμένα τα «τρία λιοντάρια», δοκάρι είχε ο Πούλισικ.  



Η Αγγλία τα βρήκε σκούρα και η πρόκριση... περιμένει (vids)

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εμπιστεύθηκε ξανά τους 11 που πέτυχαν έξι τέρματα απέναντι στο Ιράν στην πρεμιέρα, όμως, το παιχνίδι με τις ΗΠΑ ήταν και στη θεωρία δύσκολο και αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη. Η τρομερά πειθαρχημένη αντίπαλος των «τριών λιονταριών» και ο τρόπος που οι Αμερικανοί έμεναν πιστοί στο αγωνιστικό τους πλάνο δίχως την παραμικρή χαραμάδα για την Αγγλία, πιέζοντας από το επιθετικό τους τρίτο τους Μαγκουάιρ και Στόουνς και επιλέγοντας να τρέξουν όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να το κάνουν, ζόρισαν πολύ τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ.

Μπορεί η κατοχή της μπάλας να ήταν υπέρ των Βρετανών, όμως, ήταν παντελώς ανούσια και δίχως ιδιαίτερη απειλή προς την εστία του Τέρνερ. Ακόμα κι αν ο Κέιν βρέθηκε στη μεσαία γραμμή για να παίξει τον γνωστό του ρόλο, δεν μπορούσε να βοηθήσει, αλλά και να βοηθηθεί περισσότερο από τον Μάουντ ή τους Στέρλινγκ και Σάκα από τις πλευρές.

Οι Αμερικανοί στο 25' είχαν ένα εξαιρετικό πλασέ του ΜακΚένι που ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε πολύ ψηλά, ενώ, στο 33' και από θέση που ουδείς περίμενε, ο Πούλισικ με το αριστερό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ. Οι Αμερικανοί έδειχναν ότι είχαν τρόπους να τρομάξουν τους Άγγλους, οι οποίοι προς το φινάλε του πρώτου μέρους είχαν ένα πλασέ του Σάκα που έφυγε άουτ από το ωραίο μπάσιμο του Σο από αριστερά, ενώ ο Μάουντ από τα όρια της περιοχής υποχρέωσε τον Τέρνερ να πέσει δεξιά και να διώξει ακριβώς πριν την ανάπαυλα.

Η φιναλίστ του Euro του περσινού καλοκαιριού είχε έρθει αντιμέτωπη με την προϊστορία της που έλεγε ότι ουδέποτε είχε νικήσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο όταν δεν υπήρχε σκορ στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, μετρώντας 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, με τελευταία νίκη υπό αυτό το καθεστώς, αυτή κόντρα στο Εκουαδόρ στο τουρνουά του 2006!

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου υπήρξε μια προσπάθεια να τρέξουν κάπως περισσότεροι οι δύο ομάδες, όμως ξανά κατάφεραν κυρίως οι Αμερικανοί να είναι τρομερά οργανωμένοι και επικίνδυνοι όταν θα έβγαιναν μπροστά. Οι Άγγλοι τα έβρισκαν σκούρα στην επιχείρηση να κάμψουν αυτή την αντίσταση. Τα «τρία λιοντάρια» άρχισαν να πιέζονται με ορισμένες στατικές φάσεις των Αμερικανών που πλέον είχαν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και προκαλούσαν ανησυχία στον Μαγκουάιρ, τον Πίκφορντ και τους υπόλοιπους της αγγλικής άμυνας. Οι εκτελέσεις κόρνερ του Πούλισικ ήταν τέτοιες που μπορούσαν ν' αποδειχθούν τρομερά επικίνδυνες. Ο Σάουθγκεϊτ ανανέωσε το ένα άκρο της επίθεσης με τον Γκρίλις και προκειμένου ν' ανακόψει τον ρυθμό των Αμερικανών, πέρασε τον Χέντερσον αντί του Μπέλινγχαμ στο κέντρο.

Υπήρχαν στιγμές που ο Κέιν ήταν περιτριγυρισμένος από αρκετά κορμιά αντιπάλων και ήταν σωστά κλεισμένος από τους Αμερικανούς, μη μπορώντας να συνεισφέρει στη δική του ομάδα. Η πρόθεση υπήρχε από τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ, ο ορθολογικός τρόπος όμως είτε δεν βρισκόταν, είτε σταματούσε από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Αμερικανών. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έφυγε και ο Σάκα για να μπει στην επίθεση ο Ράσφορντ μήπως και καταφέρει να φτιάξει μισή ευκαιρία για το πολυπόθητο γκολ, όμως δεν έκανε κάποια διαφορά. Για φινάλε, στην τρομερή κεφαλιά του Κέιν στην εκπνοή του ματς (90' + 3'), έφυγε άουτ η μπάλα. 

Η βαθμολογία του Β' ομίλου:

1.Αγγλία 4

2. Ιράν 3

3.ΗΠΑ 2

4.Ουαλία 1

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης