Σενεγάλη: Τι κοινό έχουν ο Ανρί Καμαρά που πέρασε από την Ελλάδα, ο Μανέ και ο… Ντιά;

Μία πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο πανηγύρισε η Σενεγάλη, η οποία επικράτησε με 3-1 του Κατάρ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Πλέον, η ομάδα του Σαντιό Μανέ έχει 11 διαφορετικούς σκόρερ στην διοργάνωση, με τον Ανρί Καμαρά, παλιό γνώριμο στο ελληνικό κοινό, να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς!



Σενεγάλη: Τι κοινό έχουν ο Ανρί Καμαρά που πέρασε από την Ελλάδα, ο Μανέ και ο… Ντιά;

Το ήθελε περισσότερο, διαθέτει μεγαλύτερες αρετές ως ομάδα και το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Σενεγάλη, στην 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Δεν επηρεάστηκε διόλου από την ατμόσφαιρα στο Κατάρ, προηγήθηκε από νωρίς, σκόραρε ξανά στο δεύτερο μέρος και δεν έδειξε να αγχώνεται όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν, σκοράροντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην διοργάνωση. Το αντίθετο…

Η Σενεγάλη σκόραρε και 3η φορά και η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της σε Μουντιάλ είναι γεγονός, καθώς ποτέ πριν δεν είχε καταφέρει να κερδίσει, στα 9 ματς που είχε δώσει, με 2+ γκολ!

Η ιστορία του ματς όμως «γράφτηκε» στο 41ο λεπτό. Εκεί που ο Ντιά άνοιξε το σκορ και συμπεριλήφθηκε σε ένα κλειστό «κλαμπ» Σενεγαλέζων που εν συνεχεία μεγάλωσε… Έγινε ο 8ος διαφορετικός παίκτης που σκόραρε για την χώρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε μία λίστα που περιλαμβάνει τον Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, τον Σαντιό Μανέ και τον Ανρί Καμαρά.

Ο πρώτος, ο οποίος έχει φύγει από την ζωή, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σενεγάλης σε Μουντιάλ! Σε αυτό του 2002. Ακολούθησε ο Ανρί Καμαρά, που ήρθε στην χώρα μας αρχικά για τον Ατρόμητο και… παρέμεινε, για να περάσουμε στον Σαντιό Μανέ πριν από τέσσερα χρόνια και εν συνεχεία στους σημερινούς (25/11) σκόρερ.

Από τον Ντιόπ μέχρι τον Μανέ λοιπόν και από τον Καμαρά μέχρι τον Ντιά, η Σενεγάλη μετρά πλέον, 10 διαφορετικούς σκόρερ σε 10 ματς Μουντιάλ!

Αναλυτικά, οι σκόρερ της Σενεγάλης στα 3 Παγκόσμια Κύπελλα που έχει πάρει μέρος:

Γαλλία – Σενεγάλη 0-1 (Ντιοπ)

Δανία – Σενεγάλη 1-1 (Ντιαό)

Σενεγάλη – Ουρουγουάη 3-3 (Φατινγκά, Ντιοπ, Ντιοπ)

Σουηδία – Σενεγάλη 1-2 (Καμαρά, Καμαρά)

Πολωνία – Σενεγάλη 1-2 (Νιάνγκ)

Ιαπωνία – Σενεγάλη 2-2 (Μανέ, Κβουαγκέ)

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3 (Ντιά, Ντιεντχίου, Ντιένγκ)

Δημήτρης Μανάκος