Ριτσάρλισον: Συνηθίσαμε να τον… κατακρίνουμε και «ξεχάσαμε» να του δώσουμε τα εύσημα! (vids)

Είναι οξύμωρη η σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Ριτσάρλισον και το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Πάντα κατακρίνεται, πάντα αμφισβητείται και στο τέλος, επιστρέφει και δίνει τις απαντήσεις του. Όταν δε, το κάνει και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, για πρώτη φορά στην καριέρα του, μάλλον το μήνυμα γίνεται ακόμη πιο ηχηρό! Ίσως τελικά, να μάθαμε για ποιο λόγο ο Ριτσάρλισον προτιμήθηκε από τον Τίτε έναντι του Γκαμπριέλ Ζεσούς!  



Ριτσάρλισον: Συνηθίσαμε να τον… κατακρίνουμε και «ξεχάσαμε» να του δώσουμε τα εύσημα! (vids)

Μπορεί ο Ριτσάρλισον να μην έχει σκοράρει φέτος στην Premier League. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να αποδείξει για ποιον λόγο η Τότεναμ αποφάσισε να δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια για να τον πάρει από την Έβερτον. Να μην έχει «βγει», να έχει να επιδείξει μόλις τρεις ασίστ σε 10 αναμετρήσεις και δύο γκολ στο Champions League, πριν από 100+ μέρες απέναντι στη Μαρσέιγ.

Στην χώρα του όμως, η αλήθεια είναι πως τον πιστεύουν λίγο περισσότερο. Ο Τίτε τον πήρε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο του Ριτσάρλισον σε ολόκληρη την καριέρα του, και αυτός αποφάσισε να παλέψει.

Αν άλλωστε επηρεαζόταν από την κριτική και ήθελε ο ίδιος να δώσει απαντήσεις, γνώριζε πως η Βραζιλία του δίνει την ευκαιρία του. Σε ένα τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, άπαντες θα τον παρακολουθούσαν. Και πράγματι, έτσι έγινε.

Ο Ριτσάρλισον προτιμάται από τον Τίτε έναντι του Γκαμπριέλ Ζεσούς για την βασική ενδεκάδα της Βραζιλίας απέναντι στη Σερβία. Κανείς δεν καταλαβαίνει τον λόγο και ο αρνητικός σχολιασμός στο twitter δίνει και παίρνει. Τα επιχειρήματα των «επικριτών» του Ριτσάρλισον αφορούν τους αριθμούς και την αστοχία του, σε σύγκριση με την εξαιρετική κατάσταση του Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Ξεχνούν πως και ο παίκτης της Άρσεναλ έχει να σκοράρει καιρό και τον προτιμούν από τον Ριτσάρλισον. Μία ώρα και… κάτι αργότερα, ο παίκτης της Τότεναμ τους έχει κάνει όλους να σωπάσουν.

Αρχικά, βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όντας στην θέση που έπρεπε μετά το τελείωμα του Βινίσιους. Η «Σελεσάο» κάνει το 1-0 και έπειτα ξεκινά το θέαμα. Πιέζει για 13 λεπτά και στο 75ο, ο Ριτσάρλισον αναδεικνύει για ποιον λόγο προτιμήθηκε για την κορυφή της επίθεσης.

 

Παίρνει την μπάλα από τον Βινίσιους, είναι με… πλάτη στο τέρμα, δεν κάνει καλό κοντρόλ, αλλά εκμεταλλεύεται αυτό που του προκύπτει. Αποφασίζει να απειλήσει… αεροπλανικά και το καλύτερο γκολ του Μουντιάλ ως στιγμής, είναι γεγονός.

 

 

Αυτό χαρακτηρίζει επί της ουσίας το παιχνίδι του Ριτσάρλισον. Διαθέτει το απρόβλεπτο και πολύ δε περισσότερο, έχει μάθει να διαχειρίζεται την πίεση… Πριν από ένα χρόνο, πολλοί τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την κακή εικόνα της Έβερτον. Αποτέλεσμα; Σκοράρει το 3ο γκολ της αναμέτρησης με την Κρίσταλ Πάλας και… σώζει την ομάδα του.

Εν συνεχεία, του είπαν πως δεν μπορεί να σταθεί στα «ζαχαρωτά». Σκοράρει, έχει δει γκολ του να ακυρώνονται, μοιράζει τρεις ασίστ και είναι ο λόγος που η Τότεναμ ξεκίνησε νικηφόρα στην πρεμιέρα του Champions League.

Τέλος, είπαν στον Ριτσάρλισον πως δεν πρέπει να ξεκινήσει βασικός. Άμεσα, αποδεικνύει τον λόγο που έπαιξε και γίνεται ένας από τους έξι παίκτες που σκόραραν δις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από την 1η αγωνιστική.

 

Κάθε του γκολ μοιάζει με… απάντηση. «Δεν μπορείς» - «μπορώ». Και αν ψάχνουμε για νικητή σε αυτή την αψυχολόγητη ιστορία, τη δεδομένη χρονική στιγμή, κερδίζει σίγουρα ο Ριτσάρλισον! Κάποιος που μάθαμε να... κρίνουμε και ξεχνάμε από συνήθεια να αντιληφθούμε τι κάνει!

Δημήτρης Μανάκος