Από τον Ζιρού μέχρι τον Σάκα: Έξι παίκτες από δύο γκολ στην πρεμιέρα – Ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ;

Είναι δύο προπονητές που αναμφίβολα αναβάθμισαν το ποδόσφαιρο. Όχι μόνο την Premier League, αλλά το ίδιο το άθλημα. Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε ξανά ταυτότητα υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Λίβερπουλ μπήκε και πάλι σε κάθε συζήτηση που αφορά κατάκτηση τίτλου, όταν ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε... κόκκινος. Και η ιστορία συνεχίζεται. Ο Γερμανός ανανέωσε πριν από μερικούς μήνες. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μόλις… χθες.  



Από τον Ζιρού μέχρι τον Σάκα: Έξι παίκτες από δύο γκολ στην πρεμιέρα – Ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ;

Κανείς δεν θα ξεχάσει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τα ματς των «πολιτών» με τους «κόκκινους» σε Έτιχαντ και ¶νφιλντ, τις αντιδράσεις τους στα γκολ της εκάστοτε ομάδας, τις μεγάλες νίκες της Λίβερπουλ επί της Σίτι, όπως άλλωστε συνέβη φέτος που της «έσπασε» το αήττητο, αλλά και το… ανάποδο της ιστορίας, όπου οι «γαλάζιοι» πήραν από τον Γιούργκεν Κλοπ δύο πρωταθλήματα.

Δύο πρωταθλήματα κυριολεκτικά στον βαθμό. Το πρώτο, με τους «πολίτες» να βρίσκονται πίσω στην βαθμολογία, πριν από μία τετραετία και τη Λίβερπουλ να έχει ηττηθεί μόνο στο Μάντσεστερ. Και όμως, το κατέκτησαν με 98 πόντους, έναντι 97 της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Περίπου 1000 μέρες και… κάτι από τότε, η ιστορία επαναλήφθηκε. Η Λίβερπουλ αυτή την φορά βρισκόταν πίσω στην βαθμολογία, με την διαφορά να φτάνει μέχρι και το -14. Ένα τρομερό come back όμως, ήταν αρκετό και κάπως έτσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το γύρισε.

Πριν φτάσουμε στην επική τελευταία αγωνιστική και στην αναμέτρηση με την ¶στον Βίλα για τους «πολίτες», έπαιξαν μεταξύ τους. Τελικό σκορ; Το 2-2 στο Έτιχαντ, με τη Σίτινα διατηρεί το +4 υπέρ της και την Λίβερπουλ να βλέπει τις πιθανότητες να «εξασθενούν».

Μετά το τέλος της συνάντησης, Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ αγκαλιάζονται. Μία δυνατή χειραψία και ένας εναγκαλισμός γεμάτος σεβασμό. Αμφότεροι εκτιμούν ο ένας τον άλλον. Και παρότι συνηθίζουν να δυσκολεύονται όταν συναντιούνται, κανείς δεν θέλει να δει τον άλλον να αποχωρεί.

Το πρώτο βήμα παραμονής το έκανε ο Γιούργκεν Κλοπ. Πλέον, η ανανέωση του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι επίσης γεγονός. Συνέπεια; Μέχρι το 2025, η ιστορία… συνεχίζεται. Αυτή η χειραψία θα λάβει χώρα ξανά και ξανά. Δύο από τους καλύτερους, αν όχι οι κορυφαίοι συνεχίζουν μαζί. Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν και ο ίδιος ο Κλοπ, ήθελε ο Πεπ να μείνει εκεί που είναι…

Δημήτρης Μανάκος