Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο γκολ σε Μουντιάλ και τα 7 βραβεία του... κορυφαίου CR7 (vids)

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Ιουνίου του 2006. Και τότε, ο Κριστιάνο ήταν ακόμα νεαρός, γεμάτος όρεξη, ενθουσιασμό, άγνοια κινδύνου και... τρέλα. Το ημερολόγιο έγραψε τώρα 24 Νοέμβρη του 2022. Η τρέλα του παραμένει η ίδια. Και η ποιότητά του. Και τα γκολ του. Και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο φουντώνει όλο και πιο πολύ, τώρα που η γραμμή του τερματισμού πλησιάζει...  



Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο γκολ σε Μουντιάλ και τα 7 βραβεία του... κορυφαίου CR7 (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο απόλυτος. Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει πλέον να σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα. Με το πέναλτι χάρη στο οποίο έβαλε προσωρινά μπροστά την Πορτογαλία απέναντι στην μαχητική Γκάνα, ο CR7 απέδειξε γιατί η δική του ηγετική παρουσία μπορεί να καθοδηγήσει προς τις νίκες και τους θριάμβους το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Το κλάμα του στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, η συνειδητοποίηση πως αυτό πλέον φτάνει προς το τέλος του και όσα έχουν προηγηθεί αποχωρώντας από την αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα μπορούσαν να τον έχουν κάνει ευάλωτο. Παρ' όλα αυτά, αυτός ο άνθρωπος, όταν μπαίνει σε game mode, ειδικά με τη φανέλα με το εθνόσημο, είναι ρομπότ. Βλέπει μόνο το δρόμο προς το γκολ και τη νίκη.

Έτσι το έκανε και το βράδυ της Πέμπτης, σκοράροντας σε πέμπτο ξεχωριστό Μουντιάλ και φυσικά παρέλαβε και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι το υπ' αριθμόν 7, βραβείο που κατακτά, ξεπέρασε τα 6 του Μέσι και έγινε και σε αυτό πρωτοπόρος, μέχρι να συνεχίσει τη συλλογή.

Έχει 16,5 χρόνια διαφορά από την πρώτη φορά που βρήκε δίχτυα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι όμως, ίσως το πρώτο της φετινής διοργάνωσης, να ήταν πολύ πιο γλυκό από εκείνο του 2006...

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης