Κριστιάνο: Από το κλάμα στο ρεκόρ και από τις οδηγίες με τον Σάντος σε πανηγυρισμούς μπροστά στον… Μέσι! (vids)

Είναι το πρόσωπο του Μουντιάλ. Ήταν το βράδυ του, ήταν η στιγμή του. Τα έζησε όλα απέναντι στη Γκάνα. Από τα δάκρυα στους πανηγυρισμούς και από το ακυρωθέν γκολ, δίπλα στον Φερνάντο Σάντος, για να δώσει οδηγίες. Και όλα αυτά, υπό το… βλέμμα του Λιονέλ Μέσι!



Κριστιάνο: Από το κλάμα στο ρεκόρ και από τις οδηγίες με τον Σάντος σε πανηγυρισμούς μπροστά στον… Μέσι! (vids)

Ήταν το βράδυ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν, για την ακρίβεια, ένα ακόμη μεγάλο βράδυ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ανήκει. Το ματς και το τρίποντο απέναντι στην Γκάνα, του ανήκουν.

Και δεν είναι μόνο το γκολ. Δεν είναι μόνο τα αναρίθμητα ρεκόρ, αλλά συνολικά όσα έλαβαν χώρα από τον Πορτογάλο στην αναμέτρηση κόντρα στην εξαιρετική ομάδα των Πάρτεϊ, Αγιού και Γουίλιαμς.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να διαχειριστεί μέσα σε 90 λεπτά, αναρίθμητα συναισθήματα. Από την συγκίνηση, στην αδικία και από τον πανηγυρισμό στην αγωνία. Και στο τέλος είναι νικητής. Για 5η φορά στην καριέρα του σε Μουντιάλ!

Αναλυτικότερα, το πρώτο του πλάνο στην βραδιά ήταν… δακρύβρεχτο. Συγκινήθηκε ακούγοντας τον εθνικό ύμνο της χώρας του. Λύγισε, έκλαψε, του βγήκε κάθε λογής πίεση. Αλλά στο τέλος ακούστηκε να φωνάζει στους συμπαίκτες του «Πάμε».

 

Και με αυτόν να δίνει το έναυσμα, η Πορτογαλία μπήκε δυνατά στο ματς. Ο Κριστιάνο απώλεσε δύο καλές στιγμές. Κινδύνευσε από αυτόν η Γκάνα, αλλά σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Και όταν τα κατάφερε, ο διαιτητής του το στέρησε. Κανείς δεν λέει ότι η κίνησή του με το χέρι, δεν είναι φάουλ. Αλλά σε κάθε περίπτωση, υποχρέωση του διαιτητή ήταν να αφήσει την φάση να εξελιχθεί. Διότι, από την στιγμή που σφύριξε, κάθε τι που ακολούθησε δεν έχει κάποια σημασία.

 

Ένιωσε ότι αδικείται. Φώναξε, αλλά ο VAR δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει. Ό,τι του στερήσανε όμως με τη συμπλήρωση μισής ώρας, το κέρδισε μόνος του στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε πέναλτι, το εκτέλεσε, σκόραρε και κανένας δεν θα μπορούσε να τον… γυρίσει πίσω.

 

Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ. Έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να βρει δίχτυα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δίχως να έχει ομάδα, μετά το 1976. Εντυπωσιακά στατιστικά, που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πλουσιότερα.

Και από τους πανηγυρισμούς, περάσαμε στο άγχος. Ισοφάριση για τη Γκάνα, δύο γκολ για την Πορτογαλία, ένα χαμένο, δικό του τετ-α-τετ που καταλογίστηκε ως οφσάιντ και αλλαγή στο 87ο λεπτό.

Κάθεται στον πάγκο. Και πάλι όμως. Δεν μπορεί να ηρεμήσει. Το 3-1 γίνεται 3-2 και η πίεση εντείνεται στο πρόσωπό του, με τον ίδιο να μην μπορεί να βοηθήσει. Εκεί αναβιώνει το EURO 2016! Σηκώνεται δίπλα στον Φερνάντο Σάντος και δίνει οδηγίες προς πάσα κατεύθυνση, μπορώντας να πανηγυρίσει στο σφύριγμα της λήξης, αφού… γλίτωσε από «έμφραγμα» στο λάθος του Κόστα, στην τελευταία φάση, με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να θυμίζει… Μπουχαλάκη!

 

Και κάπως έτσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπαίνει στο γήπεδο και χαμογελά. Είναι ικανοποιημένος. Είναι καλά. Είναι ρέκορντμαν. Τα έζησε… όλα σε 1,5 ώρα. Και η φωτογραφία του ματς έγκειται στους πανηγυρισμούς. Πίσω του είναι ο Λιονέλ Μέσι…

Δημήτρης Μανάκος