Γκρανίτ Τσάκα: Σταθερότατος, ο ορισμός του «boss» στο κέντρο της Ελβετίας!

Με τον Γκρανίτ Τσάκα σε εξαιρετική κατάσταση, η Ελβετία επικράτησε με 1-0 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στο Καμερούν! Ο μέσος της Άρσεναλ ήταν εξαιρετικός, κυριάρχησε στο κέντρο του γηπέδου, βρέθηκε κοντά στο γκολ και αξιολογήθηκε με το… 7,5 στα 10, αποδεικνύοντας εκ νέου πως διανύει τρομερή περίοδο φόρμας!



Γκρανίτ Τσάκα: Σταθερότατος, ο ορισμός του «boss» στο κέντρο της Ελβετίας!

Μπορεί να πρόκειται για μία από τις αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα ξεχαστεί γρήγορα, μιας και η Ελβετία ναι μεν έκαμψε την αντίσταση του Καμερούν και έφτασε στο τρίποντο, αλλά δεν εντυπωσίασε, όμως όπως και να το κάνουμε, κάτι κρατάμε από την αναμέτρηση.

Άλλος το γκολ του… Καμερουνέζου Εμπολό και το μη πανηγυρισμό του προς την γενέτειρά του, και άλλοι τον Γκρανίτ Τσάκα. Τον μέσο της Άρσεναλ που πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αγωνίστηκε 90 λεπτά και πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση.

Ο ορισμός του «boss». Ο ορισμός του «bossing the midfield», με τον Ελβετό να έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, να κάνει όσα χρειάζονται και να είναι άψογος ανασταλτικά, ώστε να διατηρήσει η χώρα του το «μηδέν» πίσω.

Είχε 51 επαφές με την μπάλα, 38/44 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 8 προωθημένες πάσες, ένα επιτυχημένο τάκλιν και τέσσερις αναχαιτήσεις της μπάλας. Κέρδισε τέσσερις στις έξι μονομαχίες που έδωσε συνολικά, βρέθηκε κοντά στο γκολ, με δύο τελικές προσπάθειες και με το σφύριγμα της λήξης, αξιολογήθηκε με 7.4 στα 10…

Όπως αντιλαμβάνεστε, στο twitter των φίλων της Άρσεναλ, αποτελεί και πάλι βασικό θέμα συζήτησης. Ο Μικέλ Αρτέτα τον αναγέννησε και ο captain της Ελβετίας μετρά τρις βαθμούς μετά από 90 λεπτά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Δημήτρης Μανάκος