Is it coming home? Τα 4+1 συμπεράσματα της πρεμιέρας της Αγγλίας στο Μουντιάλ! (part 1)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Εθνική Αγγλίας, με την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα «τρία Λιοντάρια» να επικρατούν με 6-2 του Ιράν και να «σπάνε» αρκετά δικά τους ρεκόρ σε επίπεδο Μουντιάλ! Αυτά και… τέσσερα στοιχεία ακόμη, στη στήλη «Is it coming home» του England365!  



Is it coming home? Τα 4+1 συμπεράσματα της πρεμιέρας της Αγγλίας στο Μουντιάλ! (part 1)

Ναι, η Αγγλία ήταν το απόλυτο φαβορί για να επικρατήσει στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στο Ιράν, ναι, τα «τρία Λιοντάρια» είχαν «πληγωθεί» από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά τους στο Nations League, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει ένα τέτοιου είδους αποτέλεσμα.

Μία «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο μισάωρο, με την διακοπή της συνάντησης εξαιτίας του τραυματισμού του γκολκίπερ των τυπικά φιλοξενούμενων και μία… καταιγίδα στην συνέχεια, με το Ιράν φυσικά να μην μπορεί να ακολουθήσει.

Απολογισμός; Έξι γκολ, από τρία σε κάθε ημίχρονο, σκόρερ δις ο Μπουκάγιο Σάκ, δύο ασίστ ο Χάρι Κέιν, γκολ για τρίτο σερί Μουντιάλ ο Ραχίμ Στέρλινγκ, την ώρα που ο Τζακ Γκρίλις τήρησε την υπόσχεσή του! Αυτά και όσα… κρατάμε από την πρεμιέρα της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στο 4+1 του England365, στη στήλη… «Is it coming home», που θα διαρκέσει για όσα τα «τρία Λιοντάρια» βρίσκονται στο Κατάρ!

Ας δούμε αναλυτικά τα συμπεράσματα της πρεμιέρας της Αγγλίας:

Δεν γίνεται να μην σταθούμε αρχικά στα έξι γκολ που σημείωσε, πράγμα που συμβαίνει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μόλις για 2η φορά στην ιστορία της. Λίγο έλειψε να ισοφαρίσει τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της, το 6-1 με τον Παναμά, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι η δεύτερη φορά που οι Άγγλοι επικρατούν σε Μουντιάλ με διαφορά τεσσάρων+ γκολ!

Περνάμε στους σκόρερ… Πέντε διαφορετικοί. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έγινε ο πρώτος, που δεν αγωνίζεται σε αγγλική ομάδα, και πετυχαίνει το πρώτο γκολ της χώρας του σε Μουντιάλ, σε ολόκληρη την ιστορία της…. Ο Μπουκάγιο Σάκα έγινε ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που σκοράρει σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Σολ Κάμπελ, 20 χρόνια αργότερα. Ο Τζακ Γκρίλις τήρησε την υπόσχεσή του στον Φίνλεϊ και μας χάρισε μία υπέροχη στιγμή και ο Μάρκους Ράσφορντ έγινε ο πρώτος παίκτης της Εθνικής Αγγλίας που βρίσκει δίχτυα, τόσο άμεσα μετά την άφιξή του στο ματς!

Ξεχωριστή στιγμή είναι φυσικά το γεγονός πως ο Χάρι Κέιν δεν σκόραρε, την στιγμή που η Αγγλία πανηγύρισε… έξι φορές. Κατέγραψε ωστόσο δύο ασίστ και ένα… επίτευγμα του Ιράν, είναι το γεγονός πως δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει εντός εστίας τελική προσπάθεια!

Τραυματίας αποχώρησε από το γήπεδο ο Χάρι Μαγκουάιρ. Απολογισμός; Ένα γκολ παθητικό μέχρι να βγει από τον αγωνιστικό χώρο, το πρώτο μετά την ήττα με 2-0 από το Βέλγιο, πριν από τέσσερα χρόνια. Θετική παρουσία όμως, με ασίστ στο 2-0 του Μπουκάγιο Σάκα και ένα δοκάρι στο 31ο λεπτό, με τη μπάλα να μην του κάνει το… χατίρι!

Το «συν 1» μας ποιο είναι; Από την στιγμή που οι αριθμοί έχουν μπει για τα καλά στην συζήτησή μας πλέον, είναι οι 9 νίκες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ με την Εθνική Αγγλίας σε μεγάλες διοργανώσεις. Ποτέ και κανένας δεν είχε περισσότερες. Με αυτόν, τα «τρία Λιοντάρια» έκαναν το 2Χ2 σε σερί πρεμιέρες Μουντιάλ! Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους…

Δημήτρης Μανάκος