Σάκα – Ράσφορντ: Με το πόδι στο γκάζι, 498 μέρες μετά την ασχήμια… (vid)

Η Αγγλία σκόρπισε το Ιράν στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Σάκα πέτυχε δυο γκολ, ο Ράσφορντ βρήκε δίχτυα με τις τρεις πρώτες του επαφές με τη μπάλα στο ματς και αμφότεροι επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο μετά τα όσα απαράδεκτα βίωσαν μετά τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του Euro του περασμένου καλοκαιριού.  



Σάκα – Ράσφορντ: Με το πόδι στο γκάζι, 498 μέρες μετά την ασχήμια… (vid)

Ίσως και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας να μην περίμενε να δει τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχουν τέτοια αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το πρώτο ματς της ημέρας έθεσε τα «τρία λιοντάρια» αντιμέτωπα με τους Ιρανούς – που προτίμησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στον τόπο τους να μην τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο – και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο πάρτι για τους Άγγλους.

Πέρασαν 498 ημέρες από εκείνον τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Ιταλία, όταν όλοι πίστευαν πως τελικά… θα ερχόταν στο σπίτι το τρόπαιο, όμως η εντυπωσιακή «σκουάντρα ατζούρα» εκείνου του τουρνουά βύθισε στη θλίψη την Αγγλία και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Σ’ εκείνο το ματς οι Σάκα και Ράσφορντ δεν κατάφεραν να σκοράρουν στη διαδικασία των πέναλτι, φυσικά αυτό κόστισε στην Αγγλία και οι δυο ποδοσφαιριστές έγιναν στόχος όλων των ανεγκέφαλων οπαδών που θέλησαν να τους επιτεθούν ρατσιστικά στα social media.

Έπειτα από εκείνη την ασχήμια που βίωσαν, οι διεθνείς των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξαν στο φετινό πρώτο τους παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ότι θέλουν πολύ να είναι όλα διαφορετικά σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Σάκα σκόραρε δυο φορές, έγινε ο 5ος νεαρότερος σκόρερ στα χρονικά των «τριών λιονταριών» στο Μουντιάλ και παράλληλα έγινε και ο νεαρότερος με δύο τέρματα στο τουρνουά μετά τον Φραντς Μπεκενμπάουερ από το 1966!

Όσο για τον Μάρκους Ράσφορντ, εκείνος δεν είχε ξαναπαίξει για την Αγγλία από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Λονδίνο! Στις 498 ημέρες επέστρεψε στο υψηλότερο stage και με μόλις τρεις επαφές με τη μπάλα χρίστηκε σκόρερ!

Όλα καλά στην έναρξη για τους Άγγλους που έστω και δειλά, ίσως από μέσα τους να έχουν αρχίσει να σιγοτραγουδούν ξανά το … it’s coming home, με την ελπίδα να γίνει λίγο πιο γούρικο αυτή τη φορά.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης