Η πρώτη ενδεκάδα της Αγγλίας στο Μουντιάλ: Τρίτη σερί πρεμιέρα βασικός ο Στέρλινγκ, ντεμπούτο για τέσσερις!

Ήταν αναμενόμενο και έγινε πράξη! Η πρώτη ενδεκάδα της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι γεγονός και οι αλλαγές της σε σχέση με τους «11» της προηγούμενης πρεμιέρας στο Μουντιάλ, το 2018 με την Τυνησία, είναι πέντε! Τρίτο σερί Μουντιάλ βασικός ο Στέρλινγκ, ντεμπούτο για… τέσσερις!



 Η πρώτη ενδεκάδα της Αγγλίας στο Μουντιάλ: Τρίτη σερί πρεμιέρα βασικός ο Στέρλινγκ, ντεμπούτο για τέσσερις!

Μία ώρα απομένει για την έναρξη της αναμέτρησης της Εθνικής Αγγλίας με το Ιράν, στην πρεμιέρα των «τριών Λιονταριών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, και η πρώτη ενδεκάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι γεγονός!

Δεν έχει εντυπωσιακές αλλαγές σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, δεν περιλαμβάνει μεγάλες εκπλήξεις. Ο Τζόρνταν Πίκφορντ βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Κίραν Τρίπιερ στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Λουκ Σο στο αριστερό, με τους Μαγκουάιρ και Στόουνς να συμπληρώνουν την τετράδα του Ομοσπονδιακού τεχνικού!

Στο κέντρο βρίσκεται ο Ντέκλαν Ράις, στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του, μαζί με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ που επίσης κάνει ντεμπούτο, για να βρεθεί ο Μπουκάγιο Σάκα και ο Ραχίμ Στέρλινγκ (τρίτη σερί πρεμιέρα βασικός σε Μουντιάλ) στα «φτερά» της επίθεσης, που επίσης πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Τηρουμένων των αναλογιών και από την στιγμή που ο Τζέιμς Μάντισον δεν είναι διαθέσιμος, την θέση του «δεκαριού» καλύπτει ο Μέισον Μάουντ, ενώ ο Χάρι Κέιν, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και φιλοδοξεί να σκοράρει, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια στην πρεμιέρα!

Όσον αφορά την σύγκριση και τις διαφοροποιήσεις αυτής της ενδεκάδας με αυτήν που είχε παραταχθεί στην Ρωσία, απέναντι στην Τυνησία, οι αλλαγές είναι. Δεν βρίσκονται σε αυτήν ο Τζόρνταν Χέντερσον, που είναι στον πάγκο, ο Ντέλε Άλι και ο Λίνγκαρντ που είναι εκτός αποστολής, ο Γιανγκ και ο  Γουόκερ, που αντικαταστάθηκε από τον Τρίπιερ!

Αναλυτικά, η ενδεκάδα της Αγγλίας για την πρεμιέρα απέναντι στο Ιράν:

Πίκφορντ, Τρίπιερ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Ράις, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Στέρλινγκ, Μάουντ, Κέιν

Η προηγούμενη σύνθεση των «τριών Λιονταριών», στη νίκη με 2-1 επί της Τυνησίας, στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Ρωσίας… Βρείτε τις διαφορές:

Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Χέντερσον, Ντέλε Άλι, Λίνγκαρντ, Τρίπιερ, Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν

Δημήτρης Μανάκος