Το Μουντιάλ του Ζιρού – Τρία γκολ για να ξεπεράσει τον Ανρί και η… μοίρα του χαμογέλασε!

Ποιος θα το περίμενε πως πριν καν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μετράμε τόσες πολλές απουσίες; Είναι εκτός ο Καρίμ Μπενζεμά, είναι εκτός ο Ενκουνκού και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, η Εθνική Γαλλίας, μοιάζει… γυμνή στην επιθετική της γραμμή. Είναι όμως; Διότι η συζήτηση επιστρέφει ξανά στον Ολιβιέ Ζιρού και στο ρεκόρ που κυνηγά!  



Το Μουντιάλ του Ζιρού – Τρία γκολ για να ξεπεράσει τον Ανρί και η… μοίρα του χαμογέλασε!

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά, με την αναμέτρηση του Κατάρ με το Εκουαδόρ να είναι η εναρκτήρια της διοργάνωσης και άπαντες να αναμένουμε να ρίχτούν στη «μάχη» τα φαβορί. Ποια είναι αυτά; Σαφώς και πρόκειται για μία… σχετική συζήτηση.

Δεδομένα η Βραζιλία και η Αργεντινή, των 35 αήττητων αναμετρήσεων, είναι στην συζήτηση, και από εκεί και πέρα, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε ευρωπαϊκές δυνάμεις. Στην Αγγλία του Χάρι Κέιν, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Φυσικά και τη Γαλλία… Κανείς δεν την ξέχασε. Την αφήσαμε συνειδητά τελευταία, για να αναφερθούμε ευκολότερα σε αυτή, δίχως να επαναλαμβανόμαστε.

Διότι οι «τρικολόρ», ναι μεν διαθέτουν ένα τρομερά ποιοτικό ρόστερ, αλλά η αλήθεια είναι πως «κλονίζονται» από αρκετές απουσίες. Ο Ενγκολό Καντέ δεν βρίσκεται στο Κατάρ και δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στην αποστολή της ομάδας του, και ο Ενκουνκού με τον Καρίμ Μπενζεμά, έχουν τεθεί ήδη εκτός.

Ο πρώτος χτύπησε στην προπόνηση της Γαλλίας, έπειτα από ένα πολύ σκληρό και αχρείαστο μαρκάρισμα του Καμαβινγκά, και ο δεύτερος, συμμετείχε στο πρόγραμμα για ένα δεκάλεπτο, αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις, και δεν θα καταφέρει να ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας του στο επικείμενο τουρνουά.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Στο ότι το ποδόσφαιρο μάλλον, θέλει να ανταμείψει τις προσπάθειες του Ολιβιέ Ζιρού. Του δεύτερου σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας, όλων των εποχών. Του ανθρώπου με τα 49 γκολ, με τα… κρίσιμα πάντα γκολ, που έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Πάντα μαχητικός, πάντα μέσα στις φάσεις, πάντα παίκτης της ομάδας και πλέον, μία ανάσα από ένα τεράστιο επίτευγμα. Αυτό που αφορά τον ίδιο και τον Τιερί Ανρί. Διότι αν ο Ζιρού σκοράρει δύο φορές θα ισοφαρίσει τα 51 γκολ του πρώτου σκόρερ της χώρας του, από τότε που υφίστανται οι… αριθμοί!

Αν από την άλλη σημειώσει τρία, θα αρχίσουμε να αναζητάμε ποιος θα μπορέσει στο μέλλον να τον ξεπεράσει. Το ποδόσφαιρο, η μοίρα, ο χρόνος και κάθε τι άλλο, δίνουν μία τεράστια ευκαιρία στον Ολιβιέ Ζιρού. Θέλει τρία γκολ! Ας τα βάλει από τους ομίλους, ώστε ο πρώην επιθετικός της ¶ρσεναλ και της Τσέλσι, και νυν «ηγέτης» της Μίλαν, να έχει ένα λόγο να θυμάται το πιθανώς… τελευταίο, Μουντιάλ της καριέρας του!

Δημήτρης Μανάκος