Ο Μπενζεμά, ο Όουεν και η απουσία της Χρυσής Μπάλας από το Κατάρ

Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ακόμα ένας σούπερ σταρ που βγήκε νοκ-άουτ από το φετινό Μουντιάλ και μαζί του, μένει εκτός διοργάνωσης και η Χρυσή Μπάλα. Πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια απουσιάζει από το τουρνουά το ανώτατο ατομικό βραβείο στο ποδόσφαιρο, ενώ και ο Μάικλ Όουεν συγκαταλέγεται στη λίστα των παρόντων σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από την κατάκτηση της διάκρισης.  



Ο Μπενζεμά, ο Όουεν και η απουσία της Χρυσής Μπάλας από το Κατάρ

Φυσικά θα τον θυμούνται όλοι για εκείνο το... άρρωστο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1998 με το σόλο και το εκπληκτικό τελείωμα.

Ο Μάικλ Όουεν κατάφερε να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα πίσω στο 2001, όταν τότε ήταν μόλις 21 ετών!

Εκείνη τη χρονιά είχε νικήσει τον Ρομπέρτο Μπάτζιο, τον Στίβεν Τζέραρντ, τον Ρουί Κόστα, τον Τζιοβάνι Έλμπερ, τον Γκάιθκα Μεντιέτα, τον Ρομπέρτο Κάρλος και πολλούς άλλους, ενώ, όταν ενημερώθηκε για την τεράστια επιτυχία του, ο Ζεράρ Ουγιέ – από τον οποίο και έμαθε τα... μαντάτα – ανάρρωνε στο νοσοκομείο έπειτα από επέμβαση στην καρδιά!

Ο Όουεν έδωσε κανονικότατα το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 σε Κορέα και Ιαπωνία, με την Αγγλία να βλέπει στα προημιτελικά τον Ροναλντίνιο να πετυχαίνει το αδιανόητο γκολ από δεκάδες μέτρα με εκτέλεση φάουλ στην εστία του Σίμαν και η «σελεσάο» προσπέρασε το εμπόδιο των «τριών λιονταριών» με το τελικό 2-1. Φυσικά εκείνη τη χρονιά οι Βραζιλιάνοι σήκωσαν και το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Όουεν δεν ήταν, λοιπόν, εκείνος που έσπασε την αλυσίδα της παρουσίας του κατόχου της Χρυσής Μπάλας στο Μουντιάλ. Αυτό συνέβη φέτος με τον Καρίμ Μπενζεμά έπειτα από 44 χρόνια.

Η ενημέρωση το βράδυ του Σαββάτου, μόλις μερικές ώρες πριν από την πρώτη σέντρα της διοργάνωσης, σήμανε πως ο Γάλλος επιθετικός που έκανε φοβερά και τρομερά πράγματα από την περασμένη σεζόν, γίνεται ο πρώτος μετά τον Σίμονσεν από το 1978, που απουσιάζει ενώ έχει στα χέρια του το Ballon d' Or.

Είχαν παραστεί αναλυτικά οι:

1982 Ρουμενίγκε

1986 Πλατινί

1990 Φαν Μπάστεν

1994 Μπάτζιο

1998 Ρονάλντο

2002 Όουεν

2006 Ροναλντίνιο

2010 Μέσι

2014 Κριστιάνο

2018 Κριστιάνο

Κώστας Ζάλιαρης