Άνετη με σταρ τον Νούνιες η Λίβερπουλ, η Μπόρνμουθ «σακάτεψε» ξανά την Έβερτον

Το παιχνίδι με την Σαουθάμπτον πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ αποτέλεσε ένα ευχάριστο απόγευμα στο γήπεδο για την Λίβερπουλ, τον κόσμο της και... τον Ντάργουιν Νούνιες. Με τον Ουρουγουανό να σκοράρει δις στο ίδιο ματς για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα, το σκορ έκλεισε στο 3-1. Η Μπόρνμουθ επιβλήθηκε πανεύκολα 3-0 της Έβερτον.  



Άνετη με σταρ τον Νούνιες η Λίβερπουλ, η Μπόρνμουθ «σακάτεψε» ξανά την Έβερτον

Η Λίβερπουλ έπρεπε ν' αποφύγει πάση θυσία την 4η διαδοχική ήττα της στο πρωτάθλημα και το κατάφερε παρά τον φρέσκο αέρα που είχε η Σαουθάμπτον με την πρόσληψη του Νέιθαν Τζόουνς για τον πάγκο μετά την απόλυση του Ραλφ Χάζενχουτλ. Οι «κόκκινοι» που βρίσκονται και στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ απέκτησαν το προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό με την κεφαλιά του Φιρμίνο την οποία δεν υπολόγισε σωστά ο Μπαζούνου. Με παρόμοιο τρόπο στο 9', με τον Άλισον να κάνει πολύ κακή εκτίμηση στο γέμισμα προς την περιοχή του, ο Τσε Άνταμς ισοφάρισε για τους «άγιους» που έβγαζαν αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίβερπουλ – με τον Κλοπ από τα επίσημα καθώς είναι τιμωρημένος, να συνομιλεί με τους συνεργάτες του μέσω ενδοεπικοινωνίας – πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με το πλασέ του Νούνιες στο 22' έπειτα από έξυπνη μπαλιά του Έλιοτ στο χώρο. Η αλήθεια είναι πως ο Μπαζούνου έκανε επεμβάσεις με τις οποίες αποφεύχθηκαν περισσότερα γκολ για τους «κόκκινους» και το γεγονός πως η Σαουθάμπτον είχε παραμείνει εντός αγώνα ήταν, του πιστωνόταν...

Η Λίβερπουλ θα έφτανε σε σκορ ασφαλείας από το 42ο λεπτό, όταν ο Τιάγκο έπαιξε γρήγορα στην εκτέλεση ενός φάουλ, ο Φιρμίνο έστειλε τη μπάλα στο χώρο από αριστερά για τον Ρόμπερτσον κι αυτός με χαμηλό γύρισμα σέρβιρε στον Νούνιες που με προβολή σκόραρε ξανά για το 3-1! Ο Ντάργουιν έφτασε να έχει σκοράρει τα ίδια τέρματα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, παρά το γεγονός πως έχει παίξει 600 λεπτά λιγότερα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο! Ενδιαφέρον είχε το ματς και για τον Άντι Ρόμπερτσον που σερβίροντας για το κεφάλι του Φιρμίνο στο πρώτο γκολ και για την προβολή του Νούνιες στο τρίτο, έφτασε τις 53 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ισοφάρισε τη δημιουργία των γκολ από τον Λέιτον Μπέινς που είχε τις περισσότερες ασίστ από αμυντικό στην κορυφαία Λίγκα! Ο «Ρόμπο» θα κάνει κτήμα του αυτή την διάκριση άμεσα.

Η Σαουθάμπτον στη νέα της εποχή με τον Τζόουνς στην τεχνική ηγεσία, έδειξε ότι παρά το γεγονός πως βρισκόταν με δυο γκολ πίσω, δεν σταματούσε το κυνήγι και την προσπάθεια. Λίγο μετά τη συμπλήρωση της μιας ώρας αγώνα ο Άλισον έκανε δυο σημαντικές επεμβάσεις για να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να ξαναμπούν στο ματς. Ο Τζέιμς Μίλνερ που πέρασε στο παιχνίδι στο 68ο λεπτό συμπλήρωσε 600 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και στο 77' ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ των «κόκκινων» με το δεξί χέρι έκανε τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Άνταμς για να κρατήσει το 3-1 με το οποίο τελείωσε και το ματς.

Μπόρνμουθ – Έβερτον 3-0

Στο Vitality σαν να μην... άλλαξε τίποτα μερικές μέρες μετά το ματς του Λιγκ Καπ. Οι «cherries» είχαν το πάνω χέρι και η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ εμφανίστηκε διαλυμένη, αδύναμη και πλέον ούτε ο Τζόρνταν Πίκφορντ δεν μπορεί να της προσφέρει κάποια περισσότερη ασφάλεια.

Η Μπόρνμουθ μετά την τεσσάρα στο Carabao Cup δεν συνάντησε δυσκολίες στην... άτυπη ρεβάνς με το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ. Στο 18ο λεπτό ο Πίκφορντ δεν ήλεγξε όπως θα έπρεπε μια προσπάθεια του Σολάνκε και από κοντά ο Ταβερνιέρ έκανε το 1-0. Ο σκόρερ έγινε δημιουργός του δεύτερου τέρματος της ομάδας του στο 24' όταν έκανε ασίστ στον Κίφερ Μουρ για την κεφαλιά και το 2-0 των γηπεδούχων. Στη μάχη της επιβίωσης το σύνολο του Γκάρι Ο'Νιλ έδειξε πιο έτοιμο και με περίσσια αυτοπεποίθηση μετά και την επιβλητική νίκη προ ολίγων ημερών.

Με την άνεση και την ασφάλεια του σκορ, η Μπόρνμουθ είχε στιγμές για περισσότερα γκολ στο δεύτερο μέρος, με το σύνολο του Λάμπαρντ από την πλευρά του να μην μπορεί να φανεί απειλητικό και να μην καταφέρνει να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στα αντίπαλα καρέ. Το τελικό 3-0 για την Μπόρνμουθ διαμορφώθηκε στο 69' από τον Τζέιντον Άντονι που πέρασε στο ματς ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα και με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Λιούις Κουκ νίκησε τον Πίκφορντ.

Κώστας Ζάλιαρης