Με την αύρα του Έμερι, «ιστορική» νίκη για τη Βίλα επί της Γιουνάιτεντ – Μπήκε τριάδα με... τεσσάρα η Νιούκαστλ! (vids)

Άλλη ψυχολογία, ισπανικός αέρας, τεράστιο κίνητρο και σπουδαία νίκη για την Άστον Βίλα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι στον πάγκο της νέας του ομάδας, με 3-1. Πρώτη φορά στον 21ο αιώνα που επικρατούν οι «βίλανς» των «κόκκινων διαβόλων», πισωγύρισμα για τον Έρικ Τεν Χαγκ η πρώτη ήττα μετά από 9 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ πέρασε νικηφόρα και από το «Σεντ Μέρις» με 4-1 και με το τρίποντο επί της Σαουθάμπτον, είναι πλέον στην 3η θέση!



Με την αύρα του Έμερι, «ιστορική» νίκη για τη Βίλα επί της Γιουνάιτεντ – Μπήκε τριάδα με... τεσσάρα η Νιούκαστλ! (vids)

Μία εντελώς διαφορετική Άστον Βίλα, σε σχέση με όσα είχαμε δει να λαμβάνουν χώρα επί των ημερών του Στίβεν Τζέραρντ, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 15η αγωνιστική της Premier League, με τους «χωριάτες» να επικρατούν με 3-1 στο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι, καταγράφοντας μία ιστορική νίκη.

Ο λόγος; Διότι πρόκειται μόλις για την πρώτη εντός έδρας επικράτησή τους επί των «κόκκινων διαβόλων» στον 21ο αιώνα, με τον Ισπανό προπονητή να γίνεται μόλις ο δεύτερος μετά τον Μπράιαν Λιτλ που κερδίζει τη Γιουνάιτεντ, από το 1995 και έπειτα, στο «σπίτι» της, σε επίπεδο Premier League.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως η εξέλιξη της συνάντησης έγινε φανερή από το ξεκίνημα. Ο Μπέιλι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 7ο λεπτό, για να έρθει ο Λούκας Ντιν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, τέσσερα λεπτά μετά, και να κάνει το 2-0 με εκπληκτικό γκολ!

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι που είχαν στην ενδεκάδα τους τον Γκαρνάτσο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, επιχείρησαν να μειώσουν, με την προσπάθεια του πρώτου στο 27’ να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Ό,τι δεν έγινε σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως, έλαβε χώρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, καθώς μετά από φάση διαρκείας, ο Σο σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία και το 2-1 ήταν γεγονός, με το γκολ να λογίζεται ως… αυτογκόλ του Ράμσεϊ.

Και πάλι όμως, η Βίλα έδειξε ανεπηρέαστη και αποκατέστησε άμεσα την διαφορά των δύο γκολ, με τον Ράμσεϊ, που διόρθωσε το… λάθος του στο 49’. Το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους, οι αλλαγές του Έρικ Τεν Χαγκ, με τους Μαρσιάλ, Μαλάσια και Ελάνγκα να περνούν όλοι μαζί στο ματς, δεν άλλαξαν την εικόνα της συνάντησης και το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο, σηματοδοτώντας την πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ μετά από 9 ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ 1-4

Την ίδια ώρα, σπουδαία επικράτηση πανηγύρισε το… τρένο που λέγεται Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» φιλοξενήθηξαν από τη Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέιρς» και συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει να φεύγουν με το «διπλό» στις δύο από τις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους.

Τον δρόμο για την… 3η νίκη άνοιξε και πάλι ο Αλμιρόν στο 35ο λεπτό. Ο Ισπανός με υπέροχη ατομική προσπάθεια και με τις κόντρες να τον ευνοούν, έκανε το 1-0,  για να έρθει ο Γουντ και ο Γουίλοκ στο δεύτερο μέρος, και να δώσουν διαστάσεις θριάμβου.

Ο πρώτος έκανε το 2-0, με το πρώτο του φετινό γκολ και ο πρώην επιτελικός μέσος της Άρσεναλ, έκανε το 3-0, έπειτα από μία ακόμη φετινή ασίστ του Κίραν Τρίπιερ, προτού ο Περό να μειώσει στο 88' σε 3-1. Αλλά υπάρχει και ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο οποίος στο 91', έπειτα από τελική πάσα του Σεντ Μαξιμίν που επέστρεψε, σηματοδότησε μία ακόμη... τεσσάρα για την ομάδα του!

 

Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-2

Τέλος, στο ματς με τη λιγότερη, βαθμολογική σημασία από όσα έλαβαν χώρα την Κυριακή (06/11), Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας, φαινόταν πως θα πάρουν από έναν βαθμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αλλά ο Κρέσγουελ άθελά του τον στέρησε από την ομάδα του.

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε από τον Μπενράχμα στο 20’, η Πάλας ισοφάρισε με τον Ζαχά στο 41’ και ακολούθησε ένα δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά να είναι καλύτερη, αλλά μη ουσιαστική, καθώς δεν κατέγραψε ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια. Και όμως, κέρδισε, με τον Κρέσγουελ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην τελευταία φάση του ματς!

Κάπως έτσι, το 2-1 υπέρ της φιλοξενούμενης ήταν το τελικό σκορ και η Γουέστ Χμα δεν επικράτησε στην έδρα της των «αετών» για 4η συνεχόμενη σεζόν, μετρώντας πλέον 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες…

Δημήτρης Μανάκος