Γουέστ Χαμ, σαν να λέμε… Μπάγερν Μονάχου: H μοναδική ομάδα σε Europa League και Conference με 18 βαθμούς!

Το καλύτερό της πρόσωπο έχει φροντίσει να αναδείξει στην Ευρώπη η Γουέστ Χαμ, με το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες να ολοκληρώνει το Europa Conference League με 18 βαθμούς και να αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο που προκρίθηκε με 6Χ6, τόσο από την 3η τη τάξει διοργάνωση, όσο και από το Europa League!  



Γουέστ Χαμ, σαν να λέμε… Μπάγερν Μονάχου: H μοναδική ομάδα σε Europa League και Conference με 18 βαθμούς!

Μπορεί η σεζόν να μην είχε ξεκινήσει θετικά για τη Γουέστ Χαμ στην Premier League, με τα «σφυριά» να μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος, δίχως μάλιστα να καταφέρουν να σκοράρουν, αλλά στην Ευρώπη, το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες παρουσίασε εξαρχής ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Ήταν σοβαρό, έμοιαζε να ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει μέσα στο γήπεδο και εν τέλει, έφτασε σε μία πολύ εύκολη πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Για να είμαστε ακριβείς, στην ευκολότερη πρόκριση που σημείωσε σύλλογος που αγωνίζεται στον εν λόγω θεσμό.

Πραγματοποίησε έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, συγκέντρωσε 18 βαθμούς, σκόραρε 13 φορές και είδε την εστία της να παραβιάζεται σε μόλις τέσσερις περιπτώσεις και μόνο η Σίλκεμποργκ κατάφερε να την «πληγώσει» δις στην ίδια αναμέτρηση.

Ρεκόρ; Φυσικά ρεκόρ για τη Γουέστ Χαμ, η οποία αποτελεί τη μοναδική ομάδα τόσο του Europa Conference League, στο οποίο παίζει, όσο και του Europa League, με το απόλυτο στα έξι πρώτα ματς. Καμία άλλη δεν το κατάφερε.

Βάζοντας μέσα και το Champions League; Συμπεριλαμβάνεται στην ίδια λίστα με τη Μπάγερν Μονάχου! Μόνο οι Βαυαροί και τα «σφυριά» έκαναν το 6Χ6 δηλαδή, και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Δημήτρης Μανάκος