Άνετες κορυφές για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ

Το απόλυτο των νικών για τις αγγλικές ομάδες αυτή την εβδομάδα, με την κατάληψη ακόμα δυο κορυφών, ολοκλήρωσαν οι Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν 1-0 της Ζυρίχης στο Λονδίνο για το Γιουρόπα Λιγκ μη αφήνοντας ελπίδες στην Αϊντχόφεν για την 1η θέση. Με το 6x6 πέρασαν και στην επόμενη φάση του Conference League τα «σφυριά» μετά το 3-0 στο Βουκουρέστι απέναντι στην Στεάουα.  



Άνετες κορυφές για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ

Προκειμένου να έχει το κεφάλι της ήσυχο για το ματς της Αϊντχόφεν και παρά τις αλλαγές που θέλησε να κάνει ο Αρτέτα, η Άρσεναλ είχε τον τρόπο να επιβληθεί της Ζυρίχης και να κλειδώσει την πρωτιά του γκρουπ.

Ο Ελνένι επέστρεψε στα χαφ και είχε μαζί τον Λοκονγκά, ο Φάμπιο Βιέιρα φυσικά ήταν παρών σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς για τους Λονδρέζους, ενώ, στην επίθεση μαζί με τον Ζεσούς βρέθηκε ο Ενκέτια.

Στο 17ο λεπτό ο Κίεραν Τίρνεϊ βρήκε τη μπάλα στρωμένη στο αριστερό του πόδι έπειτα από προσπάθεια του Βιέιρα που μπλοκαρίστηκε και με πολύ δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Αυτό ουσιαστικά προκάλεσε πλήγμα στη διάθεση που είχε δείξει η Ζυρίχη για να κάνει κάτι καλό στο «Έμιρεϊτς».

Φυσικά ο Μικέλ Αρτέτα έπρεπε από κάποιο σημείο και μετά να κάνει διαχείριση της ενέργειας και των δυνάμεων των παικτών του με δεδομένο πως ακολουθεί το ντέρμπι με την Τσέλσι την Κυριακή και το γεμάτο πρόγραμμα μέχρι τη στιγμή της διακοπής για το Μουντιάλ. Η Άρσεναλ κατάφερε να κρατήσει το αβαντάζ και μαζί και την πρωτιά, αφού στο άλλο ματς του γκρουπ η Αϊντχόφεν έκανε το δικό της χρέος στη διεκδίκηση της κορυφής, επικράτησε 2-1 της Μπόντο Γκλιμτ, αλλά δεν την ήταν αρκετό.

Στεάουα Βουκουρεστίου – Γουέστ Χαμ 0-3

Η Γουέστ Χαμ έκανε ολικό ροτέισον, ο Ντέιβιντ Μόγιες έδωσε ευκαιρία για συμμετοχή σε πολλά νέα παιδιά και ο εκ των ελάχιστων πιο έμπειρων παικτών της 11άδας, Πάμπλο Φορνάλς, ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά. Όσο κι αν το ποδόσφαιρο της Στεάουα Βουκουρεστίου ήταν ευχάριστο και με επιθετικές βλέψεις, τα «σφυριά» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα δίχως να έχουν... προειδοποιήσει. Σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Φορνάλς κατάφερε να βγει νικητής και να σκοράρει για το 1-0 του αγγλικού κλαμπ, που λίγο αργότερα και με τον Αγκέρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τη μπάλα ν' απομακρύνεται πάνω στη γραμμή.

Ο Όλιβερ Σκαρλς από την αριστερή πτέρυγα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ίσως οδήγησε αρκετό κόσμο στην αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών για εκείνον αφού είναι λογικό να μην είναι αρκετά γνωστός προς το ευρύ κοινό. Η Γουέστ Χαμ έφτασε τελικά μέχρι και το 3-0, με την κεφαλιά – ψαράκι του Μουμπάμα που κόντραρε στον Νταουά στο 56ο λεπτό και το δεύτερο τέρμα του Φορνάλς στη βραδιά στο 65΄από λάθος απομάκρυνση του αντίπαλου γκολκίπερ σε γέμισμα του Σκαρλς. Έτσι, εξασφαλίστηκε το 6/6 στο γκρουπ του Europa Conference League, συνοδεύοντας με νίκες όλες τις υπόλοιπες αγγλικές ομάδες που αυτή τη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έφυγαν με «τρίποντο» από τον αγωνιστικό χώρο.

Κώστας Ζάλιαρης