Σαντιό Μανέ: Πότε έχασε για τελευταία φορά ο Σενεγαλέζος σε ματς ομίλων στο Champions League; (vid)

Είναι εντυπωσιακό! Ο Σαντιό Μανέ αποτελεί δεδομένα τον μοναδικό παίκτη της διοργάνωσης πέρυσι και φέτος, που ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων του Champions League, δίχως καν να έχει κάνει… ισοπαλία, με δύο διαφορετικές ομάδες. Έξι στα έξι πέρυσι με τη Λίβερπουλ, το κατόρθωμα επαναλήφθηκε και φέτος με τη Μπάγερν Μονάχου και αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να θυμηθεί ποια είναι η τελευταία ήττα του Σενεγαλέζου στην πρώτη φάση του θεσμού…



 Σαντιό Μανέ: Πότε έχασε για τελευταία φορά ο Σενεγαλέζος σε ματς ομίλων στο Champions League; (vid)

Πολλοί κάνουν λόγο για την κορυφαία μεταγραφή ευρωπαϊκής ομάδας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Όχι επειδή μιλάμε για έναν πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή, όχι επειδή αναφερόμαστε σε έναν από τους βασικούς λόγους που η Λίβερπουλ επέστρεψε φέτος στις επιτυχίες, αλλά πολύ δε περισσότερο, αναλογικά με το οικονομικό της υπόθεσης.

Διότι η μεταγραφή του Σαντιό Μανέ στη Μπάγερν Μονάχου, δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Τζακ Γκρίλις στη Μάντσεστερ Σίτι ή του Ρομέλου Λουκάκου στην Τσέλσι. Είναι μία μεταγραφή ουσίας. Και πλέον, σηματοδοτεί και ένα ιστορικό επίτευγμα, μιας και ο Σενεγαλέζος ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων του Champions League με 6χ6 πέρυσι και φέτος, με δύο διαφορετικές ομάδες…

Το έκανε πριν από ένα χρόνο με τη Λίβερπουλ, όταν οι «κόκκινοι» έγιναν η μοναδική αγγλική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Τότε ο Μανέ είχε σημειώσει δύο γκολ, απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο, αποτελώντας πάντως γενικότερα έναν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε μέχρι και το τέλος του δρόμου, στο Παρίσι, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μερικούς μήνες μετά, ο Μανέ είναι και πάλι… αήττητος. Για την ακρίβεια, δεν είναι απλά δίχως ήττα, αλλά είναι απόλυτος! Η Μπάγερν Μονάχου έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κάνει 6Χ6 για δύο διαδοχικές σεζόν και ο Σενεγαλέζος είναι ο δεύτερος σκόρερ της, με τρία γκολ και μία ασίστ, πίσω μόνο από τον Λιρόι Σανέ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι… ένα. Πότε ήταν η τελευταία ήττα του Μανέ σε φάση ομίλων στο Champions League; Γυρνάμε τον χρόνο στον Νοέμβριο του 2020! Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2 και ο ίδιος στην βασική ενδεκάδα… Τέταρτη αγωνιστική, μετά από το 3Χ3 με «μηδέν» παθητικό των Άγγλων στην διοργάνωση! Έκτοτε, ο Σενεγαλέζος δεν έχει χάσει ποτέ, μετρώντας 12 σερί νίκες, έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα ματς!

Δημήτρης Μανάκος