Άφησε ανοιχτή την πρωτιά η Άρσεναλ (vids)

Η Αϊντχόφεν έδειξε στην Άρσεναλ ότι μπορεί να γίνει κακός μπελάς και οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν 2-0 στην 5η αγωνιστική του Europa League, αποτυγχάνοντας να κλειδώσουν την πρωτιά του Α' γκρουπ. Φέερμαν και Λουκ Ντε Γιόνγκ τα γκολ των Ολλανδών, οι οποίοι είδαν άλλα δυο τέρματά τους στο πρώτο μέρος να μην μετρούν!  



Άφησε ανοιχτή την πρωτιά η Άρσεναλ (vids)

Η Αϊντχόφεν έριξε την Άρσεναλ στην παγίδα της κι ενώ της παρέδιδε τη μπάλα και αρκετό χώρο για να παίξει στο δικό της αμυντικό τρίτο, όταν οι Ολλανδοί αποφάσιζαν να βγουν στην επίθεση δημιουργούσαν τρομερά προβλήματα.

Συνολικά στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι σκόραραν τέσσερις φορές, αλλά μέτρησαν οι δύο εξ αυτών για το τελικό 2-0. Στο 20ο λεπτό ο Γκάκπο πρώτη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μη μετρήσει το γκολ αφού υπήρχε οφσάιντ, ενώ το ίδιο έγινε και στο 42'.

Παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια του Σίμονς, την ντρίμπλα σε τέσσερις αντιπάλους και το ωραίο τελείωμα, είχε προηγηθεί ξανά οφσάιντ στην αρχή της φάσης κι έτσι το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο μέρος.

Βέβαια, αν ο Όντεγκααρντ έκανε πιο δυνατό σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα σε στιγμή σύγχυσης της ολλανδικής άμυνας, όλα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς. Τελικά η PSV στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε πιο αποτελεσματική όσο κι αν η Άρσεναλ διατηρούσε την κατοχή και την μπάλα κοντά στα αντίπαλα καρέ.

Οι Ολλανδοί σκόραραν δις σε 8 λεπτά, την πρώτη στο 55' ο Φέερμαν με υπέροχο σουτ από τα όρια της περιοχής και στο 63' ο Λουκ Ντε Γιόνγκ με κεφαλιά έπειτα από άστοχη έξοδο του Ράμσντεϊλ έδωσαν αέρα δυο τερμάτων στην Αϊντχόφεν. Όσο κι αν οι Λονδρέζοι απείλησαν ξανά, προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς, το σύνολο του Φαν Νίστελροϊ πήρε μεγάλη νίκη και διατήρησε τις ελπίδες της για την πρωτιά, αν και ακόμα οι «κανονιέρηδες» είναι το απόλυτο αφεντικό.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης