Άρσεναλ ή Μάντσεστερ Σίτι: Ποιο «κάστρο» θα… πέσει πρώτο;

Τρεις ομάδες της Premier League είχαν καταφέρει μέχρι και την 13η αγωνιστική της Premier League, να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους. Η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τότεναμ. Πλέον όμως, το εν λόγω στατιστικό καταρρίφθηκε και έχουμε… δύο! Τις δύο πρώτες ομάδες στην κατάταξη της Premier League, με την απορία να είναι, ποιο από τα δύο «κάστρα» θα πέσει πρώτο…



Άρσεναλ ή Μάντσεστερ Σίτι: Ποιο «κάστρο» θα… πέσει πρώτο;

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα στην σεζόν γνώρισε η Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο, η οποία δεν μπόρεσε να περιορίσει τη Νιούκαστλ. Έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα στο «σπίτι» της από τις «καρακάξες», προσπάθησε να φέρει το ματς σε ισορροπία, μείωσε με τον Χάρι Κέιν, αλλά η ομάδα του Έντι Χάου είχε παραταχθεί εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο.

Και κάπως έτσι, μένουμε στις… δύο. Δύο ομάδες έχουν καταφέρει να έχουν το απόλυτο στην έδρα τους στην εποχή της Premier League, και αυτές, δεν είναι άλλες από την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Και αν στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, αυτό φαντάζει λογικό, μιας και είναι δεδομένο πως από το «Έτιχαντ», ουδείς περνά εύκολα, σε αυτή της Άρσεναλ μοιάζει ολίγον τι οξύμωρο, μιας και τα τελευταία χρόνια οι «κανονιέρηδες», δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί στο «σπίτι» τους.

Αισθανόντουσαν πίεση, δεν το προστάτευαν με την ίδια ευκολία, αλλά πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουν δώσει πέντε ματς στο «Έμιρεϊτς», έχουν συγκεντρώσει 15 βαθμούς, έχουν σκοράρει 14 φορές και έχουν δεχθεί τα… μισά γκολ.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς, ποια εντός έδρας ματς έχουν κερδίσει… Αρχικά, τη Λέστερ με 4-2, στο ματς που ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έγινε ο πρώτος παίκτης με 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ στο ντεμπούτο του εντός έδρας με την φανέλα της νέας του ομάδας, και εν συνεχεία την Φούλαμ και την Άστον Βίλα, με 2-1.

Κόντρα στο σύνολο του Μάρκο Σίλβα μάλιστα, χρειάστηκε να προβούν σε ανατροπή από το 60’ και μετά, ενώ απέναντι στη Βίλα του Τζέραρντ τότε, η Άρσεναλ ισοφαρίστηκε στο 80’, αλλά… πρόλαβε να κερδίσει, με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να σημειώνει το γκολ της νίκης.

Ακολούθησαν δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς, μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το «διπλό» στη Μπρέντφορντ. Αυτά απέναντι σε Τότεναμ και Λίβερπουλ. Και αν στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, η Άρσεναλ ήταν ξεκάθαρα ανώτερη, με την παράδοση να λέει πως επικρατεί εντός έδρας, στην δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι απλά.

Και όμως, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, που δεν σκόραρε καν πέρυσι σε 10 ώρες ποδοσφαίρου απέναντι στη Λίβερπουλ, τα κατάφερε. Επικράτησε με 3-2, με πέναλτι του Μπουκάγιο Σάκα και απέδειξε περίτρανα πως στην έδρα της, φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έχουμε λοιπόν πλέον μείνει με… δύο «κάστρα» που δεν έχουν πέσει. Το «Έτιχαντ» της Μάντσεστερ Σίτι με 18 βαθμούς σε 6 ματς, 27 γκολ υπέρ της και μόλις 6 κατά της, με το 50% αυτών να επιτυγχάνεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και το «Έμιρεϊτς», που έχει αλλάξει… αύρα και αυτό γίνεται αντιληπτό στους συλλόγους της Premier League.

Μένει να δούμε ποιος θα διατηρήσει το αήττητο μέχρι και την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Ποια ματς μεσολαβούν εντός έδρας για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι σε επίπεδο Premier League; Δείτε τα…

Άρσεναλ: Νότιγχαμ Φόρεστ (30/10)

Μάντσεστερ Σίτι: Φούλαμ (05/11), Μπρέντφορντ (12/11)

 

Δημήτρης Μανάκος