Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε η Άρσεναλ στο «Σεντ Μέρις»!

Μπορεί η Άρσεναλ να έμοιαζε αρχικά πως θα έχει ένα εύκολο απόγευμα στο «Σεντ Μέρις» απέναντι στη Σαουθάμπτον, μετά το γκολ του Γκρανίτ Τσάκα, όμως η αδυναμία των Λονδρέζων να «κλειδώσουν» το ματς,  έφερε την ισοφάριση των «αγίων» και με το τελικό 1-1, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν μπόρεσε να γίνει η 5η με το 10/11 στο ξεκίνημα. Την ίδια ώρα, μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Φούλαμ εκτός έδρας απέναντι στη Λιντς, με 3-2, με τον Περέιρα να έχει δύο ασίστ και τον Μίτροβιτς να συνεχίζει το σερί του!



Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε η Άρσεναλ στο «Σεντ Μέρις»!

Μεγάλη ευκαιρία να ξαναφέρει την διαφορά στους 4 βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει πως έχασε η Άρσεναλ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στη Σαουθάμπτον, παρά το γεγονός πως έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση στην 13η αγωνιστική της Premier League.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε η Άρσεναλ στην πρώτη της σοβαρή ευκαιρία στο ματς, στο 11ο λεπτό, και πάλι με τον Γκρανίτ Τσάκα. Ο Ελβετός πάτησε στην περιοχή, δέχθηκε την ωραία μεταβίβαση του Μπεν Γουάιτ και σκόραρε και πάλι με το δεξί, σημειώνοντας γκολ για 2η συνεχόμενη αγωνιστική.

Ακολούθησε μία αμφισβητούμενη φάση, σε τράβηγμα του Γκαμπριέλ Ζεσούς και από εκεί και πέρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το ματς, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν  σε γκολ την υπεροχή τους.

Στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά νωθροί, όπως και με τη Λιντς, ο Ζεσούς δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, με την συμπλήρωση μίας ώρας και αυτή την φορά, το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα το «πλήρωσε».

Ο Ελιονούσι βρήκε τον Άρμστρονγκ μέσα στην περιοχή, αυτός τελείωσε ιδανικά την φάση και επί της ουσίας, διαμόρφωσε το τελικό σκορ της συνάντησης.

Ακολούθησε μόνο μία τελική προσπάθεια του Έντι Ενκέτια στο 81’, ο Φάμπιο Βιέιρα δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα και κάπως έτσι, το 1-1 σηματοδοτεί την πρώτη ισοπαλία της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, μετά από 27 ματς!

Την ίδια ώρα, πολύ σπουδαία νίκη σημείωσε η Φούλαμ απέναντι στην Λιντς, με 3-2 σε ένα εντυπωσιακό ματς, που η ομάδα του Μάρκο Σίλβα αποδείχθηκε ψυχραιμότερη,.

Προηγήθηκε η Λιντς στο 20’ με τον Ροντρίγκο, αλλά ο Μίτροβιτς ισοφάρισε άμεσα στο 26’, δίνοντας το έναυσμα για μία μεγάλη ανατροπή. Ο Ριντ έκανε το 2-1 στο 74’, 10 λεπτά μετά ο Γουίλιαν, κατέγραψε το πρώτο του γκολ με την επιστροφή του και η μείωση του σκορ από τον Σάμερβιλ στο 91’, δεν ήταν αρκετή για να τους αποφέρει έστω και τον ένα βαθμό.

Δημήτρης Μανάκος