Πάρτι της Άστον Βίλα στη μετά – Τζέραρντ εποχή, ανεξήγητη τεσσάρα για τη Λέστερ!

Στο πρώτο ματς μετά την απόλυση του Τζέραρντ, η Άστον Βίλα έκανε τους οπαδούς της να τρίβουν τα μάτια τους με το καρέ τερμάτων, διαλύοντας με το τελικό 4-0 την Μπρέντφορντ. Τα τρία πρώτα γκολ είχαν επιτευχθεί από το 14'! Με τις τέσσερις πρώτες τελικές έναντι των 20+ της Γουλβς και ούσα απόλυτα κυνική, η Λέστερ πήρε ανεξήγητη νίκη με σκορ 4-0. Πρώτη φορά διαδοχικά «τρίποντα» για το σύνολο του Ρότζερς.  



Πάρτι της Άστον Βίλα στη μετά – Τζέραρντ εποχή, ανεξήγητη τεσσάρα για τη Λέστερ!

Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ 4-0

Αν για κάποιον λόγο οι ποδοσφαιριστές της Άστον Βίλα ήθελαν να δείξουν ότι ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν πρόβλημα, τότε το κατάφεραν με εξαιρετικό τρόπο πετυχαίνοντας τρία γκολ στο άψε – σβήσε στην αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ.

Κόντρα στην ομάδα που μεσοβδόμαδα είχε κρατήσει την Τσέλσι στο «μηδέν» επιθετικά, οι «χωριάτες» κατάφεραν στο 2ο λεπτό με τον Μπείλι ν' ανοίξουν το σκορ από γύρισμα του Ντάγκλας Λουίζ. Στο 7' ήταν η σειρά του Ινγκς να γίνει τελικός αποδέκτης της μπάλας από τον προηγούμενο σκόρερ και να γράψει το 2-0, για να διπλασιάσει ο Άγγλος τα τέρματά του και να κάνει τρία αυτά της ομάδας του στο 14' με εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μινγκς από τον Αγιέ. Όπως φανέρωνε και το σκορ, η Μπρέντφορντ ήταν σμπαραλιασμένη και απόλυτα αποδιοργανωμένη με ό,τι είχε συμβεί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ευτυχώς για τους «bees» ο Ράγια ήταν παρών για να πει «όχι» σε Ντάγκλας Λουίζ και Μάτι Κας ώστε να μην ξεφύγει περισσότερο το σκορ από το πρώτο ημίχρονο.

Η Βίλα έκανε ένα μεγάλο πάρτι μετά την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ και στο 59' έφτασε και σε τέταρτο γκολ. Σε στιγμή σύγχυσης στα αντίπαλα καρέ, η πρώτη προσπάθεια του Γουότκινς απομακρύνεται από τον Ράγια, η δεύτερη πάει στο δοκάρι, η τρίτη όμως ήταν και η φαρμακερή για να καταλήξει στα δίχτυα για το 4-0! Φέτος σε ματς πρωταθλήματος η Βίλα είχε σκοράρει μόλις μια φορά δυο τέρματα σε μια αναμέτρηση, σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις πετύχαινε με το ζόρι ένα γκολ και τώρα σκόραρε τετράκις! Τέσσερα γκολ είχε ξαναβάλει μονάχα απέναντι στην Μπόλτον στο Λιγκ Καπ στα τέλη του Αυγούστου.

Γουλβς – Λέστερ 0-4

Η Γουλβς προσπάθησε ν' αρπάξει την Λέστερ από τον λαιμό και να βγει αμέσως στην επίθεση με την έναρξη του αγώνα και από το πουθενά με μια έκλαμψη του Γιούρι Τίλεμανς η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς άνοιξε το σκορ! Ο Βέλγος χαφ με μακρινό σουτ στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ «σκοτώνοντας» το μομέντουμ των γηπεδούχων στο «Μολινό». Αυτή ήταν η πρώτη τελική των «αλεπούδων» στην αναμέτρηση και έδειξαν ν' αποκτούν απόλυτα κυνικό χαρακτήρα όταν έκαναν και το 2-0 πολύ σύντομα!

Στο 19' ο Μπαρνς έπαιξε το 1-2 με τον Ντιούσμπερι – Χολ και νίκησε τον Ζοσέ Σα, με τους «λύκους» να μην έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, αφού είχαν τη μερίδα του λέοντος στις τελικές φάσεις και είχαν βρεθεί ήδη πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Η Γουλβς είχε 8 τελικές σε 17 λεπτά αγώνα, όμως δικαιολόγησε απόλυτα γιατί έχει τη χειρότερη επίδοση σκοραρίσματος στην κατηγορία με πέντε τέρματα σε 11 αναμετρήσεις...

Αντίθετα η Λέστερ με αυτά τα δυο γκολ που είχε ήδη πετύχει έφτασε στα 13 του πρώτου ημιχρόνου σε 12 αγώνες!

Οι Ποντένσε και Ντιέγκο Κόστα παρέμεναν επικίνδυνοι για τα καρέ της Λέστερ, όμως αδυνατούσαν να ξαναβάλουν γρήγορα την Γουλβς στο παιχνίδι. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους οι «λύκοι» έφτασαν στις 14 τελικές, μπήκε και ο Τραορέ στην εξίσωση των επιθέσεων, προσπάθησε και με τις γνωστές μακρινές του απόπειρες ο Ρούμπεν Νέβες, αλλά η Λέστερ κρατούσε το αβαντάζ των δύο τερμάτων. Ποντένσε και Κόστα συνέχιζαν να δημιουργούν κινδύνους για τα γκολπόστ των «αλεπούδων» και ήταν τρομερό αυτό που συνέβαινε με τον καταιγισμό ευκαιριών απέναντι σε μια ομάδα που είχε κάνει το 2-0 με τις πρώτες της φάσεις στο ματς.

Η απόγνωση της Γουλβς έγινε ακόμα μεγαλύτερη βλέποντας ξανά από το πουθενά τον Τζέιμς Μάντισον να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό σουτ για το 3-0 στο 65ο λεπτό με την τρίτη τελική των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι! Μαντέψτε. Είχε κι άλλο! Τέταρτη τελική στο 79' τέταρτο γκολ! Ο Τζέιμι Βάρντι διαμόρφωσε το τελικό 4-0 σκοράροντας για 100η φορά από τη στιγμή που «πάτησε» την ηλικία των 30 ετών στην Πρέμιερ Λιγκ! Η άμυνα της Γουλβς δεν κατάφερε να διώξει, ο Καστάν βρήκε τον Άγγλο και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία...

Κώστας Ζάλιαρης