Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε «καθάρισαν» για τη Σίτι που… αγχώθηκε – Επιστροφή στις νίκες για την Έβερτον! (vids)

Αγχώθηκε, είδε την Μπράιτον να κυριαρχεί στο «Έτιχαντ» στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όσο έχει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και τον Έρλινγκ Χάαλαντ σε τέτοια κατάσταση, η Μάντσεστερ Σίτι θα παίρνει το ζητούμενο. Επικράτησε δύσκολα με 3-1 των «γλάρων» και μείωσε στο -1 την διαφορά από την Άρσεναλ, με ματς περισσότερο! Την ίδια ώρα, η Έβερτον επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες, επικρατώντας με 3-0 της Κρίσταλ Πάλας!



Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε «καθάρισαν» για τη Σίτι που… αγχώθηκε – Επιστροφή στις νίκες για την Έβερτον! (vids)

Η παράδοση ήταν υπέρ της στον απόλυτο βαθμό, η Μπράιτον δεν είχε σκοράρει στο «Έτιχαντ» στα πέντε τελευταία ματς, η Μάντσεστερ Σίτι είχε βρει το… κουμπί της, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ, αλλά πλέον η κατάσταση στους «γλάρους» έχει διαφοροποιηθεί πολύ. Και ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 στο Μάντσεστερ, αλλά έδειξε δεδομένα πως η ομάδα του, μόνο τυχαία δεν απέσπασε το 3-3 από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Η αλήθεια είναι πως οι «πολίτες» μπήκαν στο ματς υποψιασμένοι. Πίεσαν, προσπάθησαν να δημιουργήσουν από νωρίς προβλήματα στη Μπράιτον, και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, καθώς μετά τις καλές στιγμές με Σίλβα, Γκρίλις και τις διαμαρτυρίες για πέναλτι υπέρ του Χάαλαντ, ο Νορβηγός πήρε το «όπλο» του!

Σκόραρε αρχικά στο 20ο λεπτό, κάνοντας… σμπαράλια, ολόκληρη την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, ενώ με την συμπλήρωση 43ων λεπτών, ο Σίλβα κέρδισε πέναλτι, αν και ο Πόουσον το έδωσε με μεγάλη καθυστέρηση, ο Νορβηγός έκανε το 2-1 και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Κουν Αγουέρο που σκοράρει σε επτά διαδοχικά εντός έδρας ματς.

Όλα έδειχναν πως θα έχουμε ένα ήσυχο απόγευμα, αλλά ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι άλλαξε τα πάντα στην ανάπαυλα. Σύστημα, την ψυχολογία των παικτών του και νοοτροπία στην Μπράιτον, που έπαψε να… φοβάται και δικαιώθηκε για την λογική της στο 53’, όταν ο Τροσάρ έγινε ο πρώτος παίκτης της που σκόραρε στην εν λόγω έδρα μετά από 4 χρόνια.

Νωρίτερα, ο Μαχρέζ είχε αστοχήσει σε σημαντική στιγμή, αλλά από εκεί και πέρα, η Μπράιτον κυριάρχησε, φτάνοντας μέχρι και το 70% ποσοστό κατοχής της μπάλας, και έχοντας σημαντικές στιγμές με τους Λάμπτεϊ και Τροσάρ από το 69’ μέχρι και το 73’.

Όταν όμως έχεις στιγμές και δεν τις εκμεταλλεύεσαι στο «Έτιχαντ», θα τιμωρηθείς. Και ο Ντε Μπρόινε το επιβεβαίωσε, με γκολ… ποίημα στο 75ο λεπτό!

Στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί και αυτοί πάνε στη Μάντσεστερ Σίτι, που μείωσε, με ματς περισσότερο, την διαφορά στο -1 από την Άρσεναλ, ενώ η Μπράιτον συνεχίζει χωρίς νίκη υπό τις οδηγίες του Ιταλού, μετά από 5 αναμετρήσεις.

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-0

Την ίδια ώρα, σημαντικό τρίποντο πανηγύρισε η Έβερτον απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, κερδίζοντάς την για 5η φορά στις 6 πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο «Γκούντισον Παρκ». Έδειξε να το θέλει περισσότερο, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και ανταμείφθηκε, με το τελικό 2-0 να σηματοδοτεί το τέλος των τριών συνεχόμενων ηττών.

Το σκορ άνοιξε με ωραίο, διαγώνιο σουτ ο Κάλβερτ Λιούιν, αλλά η Κρίσταλ Πάλας δεν μπόρεσε και αυτή την φορά που βρέθηκε πίσω στο σκορ να αντιδράσει. Πίεσε, αλλά δεν απείλησε ρεαλιστικά και εν τέλει ηττήθηκε με 2-0,  χάρη στο γκολ του Γκόρντον, με την συμπλήρωση 63ων λεπτών!

Πρώτη νίκη για τον Λάμπαρντ εντός έδρας, μετά το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ, παραμένει με μόλις τρεις βαθμούς σε 5 εξορμήσεις της, η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά!

Δημήτρης Μανάκος