Σαλάχ: Το ταχύτερο χατ-τρικ και όσοι «έφαγαν τη σκόνη» του στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Μπήκε με αλλαγή στο «Άιμπροξ». Μέσα σε 6 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πέρασε σαν… οδοστρωτήρας πάνω από την Ρέιντζερς. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε το ταχύτερο χατ-τρικ στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι αρκετοί εκείνοι που δεν πίστευαν το χρόνο που χρειάστηκε ο «Φαραώ» για να σκοράρει τρεις φορές.



Σαλάχ: Το ταχύτερο χατ-τρικ και όσοι «έφαγαν τη σκόνη» του στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Ο Αιγύπτιος αστέρας μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης ήταν ο ποδοσφαιριστής που μετά την υπογραφή του ηγεμονικού συμβολαίου με τη Λίβερπουλ το φετινό καλοκαίρι, δεν είχε καταφέρει σε καμία περίπτωση να βρει τον καλό του εαυτό.

Τα μηδενικά που είχε το νέο συμφωνητικό με τους «κόκκινους» ήταν πολλά κι εκείνος δεν είχε καταφέρει να δείξει γιατί πραγματικά άξιζε αυτά τα ποσά. Κι όμως, στη Γλασκώβη, σε ένα ματς που η Λίβερπουλ είδε ξανά αντίπαλο να σκοράρει πρώτος στο παιχνίδι, ο Μοχάμεντ Σαλάχ με την βοήθεια των υπόλοιπων έκανε το πρώτο φετινό προσωπικό του πάρτι (7-1).

Τρία γκολ σε 6 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Οι «διαμαρτυρόμενοι» δεν κατάλαβαν τι τους χτύπησε!

Ο Αιγύπτιος αστέρας πέτυχε το ταχύτερο χατ-τρικ στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας σε σημείο να κάνει τους υπόλοιπους που είχαν σκοράρει σε μικρό χρονικό διάστημα στη διοργάνωση, ν’ απορούν με την επίδοση που κατέγραψε και με την οποία έμεινε στην ιστορία!

Ο Μπαφετιμπί Γκομίς το 2011 ως παίκτης της Λυών απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε σκοράρει σε 8’ τρεις φορές, ο Μάικ Νιούελ στο ματς της Μπλάκμπερν με την Ρόσενμποργκ το 1995 το είχε καταφέρει σε 9’, ενώ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει χατ-τρικ εντός 11 αγωνιστικών λεπτών σε ματς της Ρεάλ απέναντι στην Μάλμε το 2015.

Διπλή παρουσία στη λίστα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που το είχε καταφέρει σε 11’ σε ματς Μπάγερν – Ζάλτσμπουργκ μέσα στο τρέχον έτος και σε 12’ σε παιχνίδι των Βαυαρών με τον Ερυθρό Αστέρα το 2019.

Επιπλέον, ο Σαλάχ κατάφερε να φτάσει στα 38 τέρματα στην βραδιά της Γλασκώβης, έχοντας πλέον τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ για αγγλικό σύλλογο. Ξεπέρασε τον θρυλικό, Ντιντιέ Ντρογκμπά των 36 τερμάτων με την Τσέλσι και τον Σέρχιο Αγουέρο που επίσης είχε σταματήσει στα 36 στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

 

 

 

 





 

 

Κώστας Ζάλιαρης