Μοχάμεντ Σαλάχ: Το πιο γρήγορο «πιστόλι», χατ-τρικ σε αδιανόητο χρόνο! (vids)

Η Λίβερπουλ «ξέσπασε» στη Ρέιντζερς, επικράτησε με 7-1, έφτασε μία «ανάσα» από τη μεγαλύτερή της νίκη στο Champions League, αλλά το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν είναι αυτό. Είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και μέσα σε έξι λεπτά, σημείωσε χατ-τρικ, όντας ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που το κάνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.



Μοχάμεντ Σαλάχ: Το πιο γρήγορο «πιστόλι», χατ-τρικ σε αδιανόητο χρόνο! (vids)

Μέχρι σήμερα, το πιο γρήγορο χατ-τρικ που είχε σημειωθεί ποτέ στο Champions League, είχε λάβει χώρα στη Γαλλία. Πριν από 11 χρόνια, σε ένα όχι τόσο ιδιαίτερα εμπορικό ματς, ανάμεσα στη Λυών και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ήταν ο Μπαφετιμπί Γκομίς, τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς που είχε σκοράρει σε 8 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα τρεις φορές, σε ένα ρεκόρ που δεν είχε «σπάσει» ποτέ μέχρι και το 2022.

Για όλα υπάρχει όμως… ακόμη μία φορά και αυτή σημειώθηκε στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής του φετινού θεσμού. Στο «ξέσπασμα» της Λίβερπουλ επί της Ρείντζερς και στη νίκη με 7-1, με τους «κόκκινους» να βλέπουν τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να έχει δύο γκολ και μία ασίστ, να βγαίνει από το ματς και να είναι δεδομένο πως θα είναι ο πολυτιμότερος.

Εν τέλει δεν ήταν. Δεν θα μπορούσε να είναι, από τη στιγμή που ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 68’ και μέχρι το 81’, είχε σημειώσει τρία γκολ. Σε ποιο διάστημα όμως από την στιγμή που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο ματς;

Σε έξι λεπτά! Αρχικά, έκανε το 4-1 στο 76’, με ασίστ του Ζότα, αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 79’ με υπέροχο πλασέ και διαμόρφωσε το χατ-τρικ του στο 81’, «ξεσπώντας» σε πανηγυρισμούς.

Είναι το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League και ο Αιγύπτιος, δεν είναι τυχαία ο πρώτος «ξένος» σκόρερ αγγλικής ομάδας στον θεσμό!

 

Δημήτρης Μανάκος