Η Λίβερπουλ ξύπνησε και ισοπέδωσε την Ρέιντζερς - Τριάρα με ανατροπή η Τότεναμ (vids)

Αυτή ήταν αντίδραση. Αυτή ήταν μία κανονική Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 7-1 της Ρέιντζερς και να βλέπουν τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σημειώνει το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League σε έξι λεπτά, τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να έχει δύο γκολ και μία ασίστ και τον Κώστα Τσιμίκα να καταγράφει την πρώτη του, εκτός έδρας, τελική πάσα στον θεσμό. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ επικράτησε με 3-2 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και βρίσκεται στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου!  



Η Λίβερπουλ ξύπνησε και ισοπέδωσε την Ρέιντζερς - Τριάρα με ανατροπή η Τότεναμ (vids)

Είναι δεδομένο πως η Λίβερπουλ δεν διανύει την καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση, έχοντας δεχθεί γκολ στα 5 από τα 6 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Ρέιντζερς να συνεχίζει την παράδοση. Αντιλήφθηκε γρήγορα πως οι «κόκκινοι» μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά, χτύπησε στην κόντρα, αλλά ακόμη και έτσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε το… φάρμακο και το βρήκε στο πρόσωπο του Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Μέχρι τότε όμως, τα πράγματα ήταν δύσκολα, με τον Σκοτ Άρφιλντ να ανοίγει το σκορ και την ομάδα του να βρίσκει δίχτυα σε ομίλους, για πρώτη φορά μετά το 2010. Και εκεί εμφανίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας.

Η ομάδα του κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τσιμίκας ανέλαβε την εκτέλεση και με την πρώτη του εκτός έδρας ασίστ στο Champions League, συνέβαλλε άμεσα στην ισοφάριση της Λίβερπουλ στο 24'.

Ακολούθησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση των φιλοξενούμενων, με το ματς να οδηγείται στην ανάπαυλα με το 1-1, αλλά εν συνεχεία, τη μεγάλη διαφορά ποιότητας να κάνει την εμφάνισή της.

Ο Γκόμες αυτή την φορά έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιρμίνο στο 55΄, ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-1 και επί της ουσίας, «έλυσε» τα πόδια των συμπαικτών του,για να έρθει μετά ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Σκόραρε τρεις φορές από το 76΄ μέχρι το 81’, πέτυχε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League, για να έρθει ο Έλιοτ με το πρώτο του γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να διαμορφώσει το τελικό 7-1!

Τότεναμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2

Την ίδια ώρα, πολύ σημαντική νίκη με το ίδιο σκορ πανηγύρισε και η Τότεναμ, στον 4ο όμιλο του Champions League, παρά το γεγονός πως και εκείνη βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα της συνάντησης.

Ο Καμάντα έδωσε το προβάδισμα στην Άιντραχτ στο 14’, έπειτα από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα και… ένα μεγάλο του Ντάιερ, αλλά η αντίδραση της Τότεναμ ήταν άμεση.

Ο Σον συνεργάστηκε με τον Κέιν για 50η φορά και ο πρώτος ισοφάρισε στο 20’, οκτώ λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 με πέναλτι του Άγγλου και στο 36’, ο Σον «κλείδωσε» το τρίποντο, με εκπληκτικό «βολέ» με το αριστερό.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ πίεσε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Σεσενιόν και τον Κέιν, ενώ η κατάσταση απλοποιήθηκε στο 60’, όταν ο Τούτα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από την συνάντηση. Η Άιντραχτ μείωσε στο φινάλε, αλλά δεν είχε χρόνο, ο Χάρι Κέιν έχασε πέναλτι και με το τελικό 3-2, η Τότεναμ πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη!

Δημήτρης Μανάκος