Στο «μηδέν» η Σίτι, ξεκουράζοντας τον Χάαλαντ (vid)

Ακόμα κι αν δεν την ενόχλησε καθόλου ο βαθμός, η Σίτι έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Κοπεγχάγη στην Δανία βάζοντας τέλος στο απόλυτο των νικών που είχε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πήρε ανάσες ο Χάαλαντ και δεν αγωνίστηκε καθόλου, για να είναι φρέσκος στο ντέρμπι της Κυριακής με τη Λίβερπουλ. Με δέκα παίκτες από το 30' οι «πολίτες» λόγω αποβολής του Γκόμεθ.  



Στο «μηδέν» η Σίτι, ξεκουράζοντας τον Χάαλαντ (vid)

Ο VAR είχε αρκετή απασχόληση με την Μάντσεστερ Σίτι στο παιχνίδι της Δανίας και μέσα σε διάστημα 20 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο συνέβησαν... πράγματα και θαύματα. Στο 11ο λεπτό ο Ρόδρι με εκπληκτικό σουτ από μακρινή απόσταση σκόραρε, ωστόσο, λίγο νωρίτερα άθελά του και δίχως να μπορεί να ελέγχει το άκρο του, ο Μαχρέζ βρήκε τη μπάλα με το χέρι – που δεν ήταν σε παντελώς αφύσικη θέση – κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Βέβαια, με την τεχνολογία πιστώθηκε το πέναλτι στους «πολίτες» στο 24ο λεπτό για να τους δώσει την ευκαιρία ν' ανοίξουν το σκορ από την άσπρη βούλα, όμως, ξανά ο Αλγερινός θα ήταν μοιραίος, με τον ... μασκοφόρο, Γκραμπάρα, να τον νικάει. Στο 30' ο Πεπ είδε ακόμα μια αναποδιά με τον Γκόμεθ ν' αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και ν' αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Αμέσως ο Γκουαρδιόλα έβγαλε τον Μαχρέζ και πέρασε στο ματς τον Ρούμπεν Ντίας για μεγαλύτερη κάλυψη στα μετόπισθεν.

Η Σίτι συνέχισε και στο δεύτερο μέρος παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να κυκλοφορεί άνετα τη μπάλα και με σκοπό το γκολ για τη νίκη ώστε να πορευτεί με το απόλυτο και στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Κοπεγχάγη δεν έδινε ρυθμό στο ματς αφού φυσικά την βόλευε να πάρει έστω και τον βαθμό από το παιχνίδι.

Ο Πεπ πέρασε στο παιχνίδι από κάποιο σημείο μέχρι το φινάλε τους Μπερνάρντο Σίλβα και Φόντεν, ο Χάαλαντ έμεινε στον πάγκο κι έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

 

Κώστας Ζάλιαρης