Αν δεν ήταν ο Χάαλαντ, θα συζητούσαμε πολύ περισσότερο για τον Ζεσούς! (vid)

Πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Άρσεναλ απέναντι στη Μπόντο Γκλιμτ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League, αλλά ακόμη και αυτό… αρκούσε, προκειμένου να έχει συμμετοχή σε γκολ. Και τι γκολ… Ο Γκάμπριελ Ζεσούς είναι φοβερά καταλυτικός στον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ, το πιστοποίησε ξανά με μία του ενέργεια και πιθανώς, αν δεν ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ στην Premier League, θα συζητούσαμε πολύ περισσότερο για τον Βραζιλιάνο!



Αν δεν ήταν ο Χάαλαντ, θα συζητούσαμε πολύ περισσότερο για τον Ζεσούς! (vid)

Πρόκειται πιθανώς για την πιο επιδραστική μεταγραφή της Premier League, κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού «παζαριού». Ένας παίκτης που έφυγε από τη Μάντσεστερ Σίτι, ήθελε να παραμείνει στο «Νησί», βρήκε την Άρσεναλ, την προτίμησε έναντι της Τότεναμ και «κούμπωσε» πολύ γρήγορα με το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα.

Ο λόγος φυσικά για τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος δεδομένα αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους, που οι «κανονιέρηδες» διανύουν μία… ιστορικά καλή περίοδο, καθώς μετά τη νίκη τους επί της Μπόντο Γκλιμτ, μετρούν πλέον εννέα νίκες σε 10 ματς, μόλις για 3η φορά, από την ίδρυσή τους και έπειτα.

Ο Βραζιλιάνος έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό και δεν είναι τυχαίο πως είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στην Premier League. Δεν είναι επίσης αυθαίρετο το συμπέρασμα, πως πέρυσι… δεν ήταν, διότι ο ρόλος του στην Άρσεναλ είναι πλήρως διαφορετικός, ο ίδιος αισθάνεται πιο άνετα και η θέση του στο αρχικό σχήμα είναι εξασφαλισμένη.

Μετρά 5 γκολ και 4 ασίστ σε 10 ματς, έχει ηττηθεί μόνο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεχίζει ακάθεκτος το σερί που τον θέλει να μην έχει χάσει σε κανένα ματς πρωταθλήματος, στο οποίο έχει βρει δίχτυα. Και μιλάμε συνολικά για 51 παιχνίδια!

Είναι πιθανόν, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς να προβαλλόταν ακόμη περισσότερο από τα Μέσα στην Αγγλία, μόνο σε μία περίπτωση. Αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν βρισκόταν στην Premier League ή αν τέλος πάντως, δεν έκανε αυτά που κάνει, σε όλα του τα ματς, με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η λάμψη θα έπεφτε πάνω στον Βραζιλιάνο, αλλά αυτό είναι… λογικό να μην συμβαίνει, όταν υπάρχει κάποιος που καταγράφει στο Champions League 28 γκολ σε 21 ματς, σκοράρει μετά από τα 400 πρώτα δευτερόλεπτα, κάνει δύο τα γκολ του και βγαίνει αλλαγή στο ημίχρονο, με περισσότερα σουτ εντός εστίας (4), από όσες οι τελικές του πάσες (3)!

Αν λοιπόν ο Νορβηγός δεν βρισκόταν στην Premier League, ίσως ο Γκαμπριέλ Ζεσούς να είχε μερική παραπάνω αναφορά στο όνομά του. Με τα ίδια αποτελέσματα. Με την ντρίμπλα του κόντρα στη Μπόντο Γκλιμτ να ξαναπαίζει, μιας και αυτός είναι απόλυτα «υπεύθυνος», για το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Φάμπιο Βιέιρα με την Άρσεναλ…

Δημήτρης Μανάκος