Άρσεναλ: Ψάχνει απέναντι στη Λίβερπουλ το 10/11, για πρώτη φορά μετά από 119 χρόνια!

Το χρέος της απέναντι στη Μπόντο Γκλιμτ έκανε η Άρσεναλ το βράδυ της Πέμπτης (06/10), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 3-0 και να φτάνουν τις εννέα νίκες σε 10 ματς, μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Επόμενος στόχος; Να φτάσουν διψήφιο αριθμό επικρατήσεων σε 11 παιχνίδια, μόλις για πρώτη φορά μετά το… 1903!



Άρσεναλ: Ψάχνει απέναντι στη Λίβερπουλ το 10/11, για πρώτη φορά μετά από 119 χρόνια!

Της έγινε συνήθεια η νίκη. Δεν μπορεί αν δεν είναι συνεπής σε όλες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Είναι δεδομένο και πλέον, είναι μία πραγματικότητα αυτό για την Άρσεναλ, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, να επικρατεί με 3-0 της Μπόντο Γκλιμτ στο «Έμιρεϊτς», σε ένα ματς που κυριάρχησε από την αρχή μέχρι και το τέλος.

Άνοιξε το σκορ με το 12ο γκολ του Έντι Ενκέτια στα 15 τελευταία ματς που έχει ξεκινήσει ως βασικός, είδε τον Ράιαν Χόλντινγκ να κάνει άμεσα το 2-0 και εν τέλει, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φάμπιο Βιέρα, που έψαχνε σε ολόκληρη την αναμέτρηση να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Και κάπως έτσι, οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου τους στο Europa League, στην κορυφή της Premier League και με εννέα νίκες σε 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν «ισοφαρίσει» τα καλύτερα ξεκινήματα της εκάστοτε σεζόν, σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Δύο φορές ακόμη άλλωστε, η… ιστορία έχει επαναληφθεί. Τον προηγούμενο αιώνα, την σεζόν 1903-04 και πριν από 14 χρόνια, υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ. Σε αμφότερες περιπτώσεις, η Άρσεναλ είχε συγκεντρώσει 27 βαθμούς, ενώ μόλις στη μία εξ’ αυτών, το σερί συνεχίστηκε και στο 11ο ματς.

Και αυτό συνέβη πριν από 118 χρόνια, όταν στην 11η αγωνιστική, οι Λονδρέζοι είχαν επικρατήσει με 4-0 της Λίνκολν! Απεναντίας, στην περίπτωση του 2008, που το πρωτάθλημα είχε κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 87 βαθμούς, με Τσέλσι και Άρσεναλ να ακολουθούν στο -2 και το -4 αντίστοιχα, η 11η αγωνιστική ήθελε την ομάδα του Βενγκέρ να παίζει, όπως και η τωρινή του Μικέλ Αρτέτα, απέναντι στη Λίβερπουλ!

Τελικό αποτέλεσμα; Ισοπαλία, 1-1 και τέλος στο σερί των νικών στο «Άνφιλντ». Μένει να δούμε τι θα συμβεί το απόγευμα της Κυριακής στο Βόρειο Λονδίνο. Θα κάνει η Άρσεναλ το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της μετά τη μεταπολεμική περίοδο ή το ματς προ 14αετίας, θα επαναληφθεί, με… Ισπανό και όχι Αλσατό, αυτή την φορά στον πάγκο;

Δημήτρης Μανάκος