Μανέ: Έφτασε τα… 24+1 γκολ στο Champions League και ολοκλήρωσε στο Μόναχο, την ιστορία που ξεκίνησε στο «Άνφιλντ»! (vids)

Ο Σαντιό Μανέ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρίσκονται πλέον στην ίδια λίστα. Ή μάλλον… μόνο στην ίδια λίστα, καθώς την ίδια ώρα, εκπροσωπούν από φέτος, διαφορετικό σύλλογο. Ο Σενεγαλέζος μπήκε στο κλειστό «κλαμπ» των παικτών με 25+ γκολ στο Champions League, σημείωσε το πρώτο του με τη Μπάγερν Μονάχου και το England365 «θυμάται» τα κορυφαία με τη Λίβερπουλ!  



Μανέ: Έφτασε τα… 24+1 γκολ στο Champions League και ολοκλήρωσε στο Μόναχο, την ιστορία που ξεκίνησε στο «Άνφιλντ»! (vids)

Μεγάλη είναι η συζήτηση στην Αγγλία που αφορά τη Λίβερπουλ και τον Σαντιό Μανέ, με επίκεντρο τη μεταγραφή του Σενεγαλέζου στη Μπάγερν Μονάχου και το κατά πόσο έχει επηρεαστεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ από το εν λόγω γεγονός, με συνέπεια να έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς στα 8 πρώτα ματς της Premier League, μην έχοντας και το απόλυτο στο Champions League.

Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο «σκληρό» να θεωρήσει κανείς πως οι «κόκκινοι» βρίσκονται σε τέτοιου είδους αγωνιστική κατάσταση λόγω μόνο της φυγής του Σαντιό Μανέ, αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά το πράγμα, η αλήθεια είναι μία.

Πως ο Μανέ προσαρμόστηκε πιο εύκολα στη Μπάγερν Μονάχου, από ό,τι ολόκληρη η Λίβερπουλ στο να μην τον έχει στο ρόστερ της. Στο ματς της 3ης αγωνιστικής του Champions League άλλωστε, ο Σενεγαλέζος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τους Βαυαρούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στη νίκη με 5-0 επί της Βικτόρια Πλζεν.

Έφτασε τα 25 γκολ στο Champions League και πλέον, εντάσσεται σε ένα κλειστό «κλαμπ» παικτών, το οποίο περιλαμβάνει δύο καθαρόαιμα σέντερ φορ και δύο… εξτρέμ της Λίβερπουλ. Τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Σαντιό Μανέ, με τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Σαμουέλ Ετό να συμπληρώνουν τη λίστα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων; Πως έχουν αγωνιστεί στην Premier League.

Η «δουλειά» λοιπόν για τον Μανέ ξεκίνησε στη Λίβερπουλ, με την οποία σημείωσε 24 γκολ σε πέντε σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για να ολοκληρωθεί επί γερμανικού εδάφους.

Έχετε ξεχωρίσει κάποιο από αυτά τα 24 γκολ του Μανέ με τους «κόκκινους» στην Ευρώπη; Εμείς αυτά…

-Σίγουρα στην εκπληκτική σεζόν 2017-18, στην οποία ο Μανέ σημείωσε 10 γκολ σε 11 ματς, τα γκολ απέναντι στη Ρόμα στους δύο ημιτελικούς, αλλά πολύ περισσότερο αυτό απέναντι στη Ρεάλ. Αυτός ισοφάρισε στον τελικό, στο 55ο λεπτό, προτού ο Κάριους αναδειχθεί σε μοιραίο πρωταγωνιστή.

-Τον Δεκέμβριο του 2017, στο ματς απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας, στο 7-0 των «κόκκινων». Φοβερό σουτ πάνω στην κίνηση.

-Το εκπληκτικό του γκολ στο Πόρτο – Λίβερπουλ 0-5, εκτός έδρας, την ίδια χρόνια, δύο εβδομάδες μετά. «Μαγικό» σουτ εκτός περιοχής και χατ-τρικ στο «Ντραγκάο»!

-Την επόμενη ακριβώς σεζόν, στην οποία η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο, ο Μανέ σκόραρε 4 φορές σε 14 ματς, αλλά οι δύο εξ΄ αυτών ήταν κομβικές. Αναφερόμαστε φυσικά στη νίκη με 3-1 επί της Μπάγερν στο Μόναχο, όταν ο Σενεγαλέζος, δίχως να το γνωρίζει, «πλήγωνε» τον επόμενο σύλλογό που θα τον «φιλοξενούσε».

-Το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο Champions League, στη νίκη με 3-2 της ομάδας του κόντρα στη Βιγιαρεάλ, στον ημιτελικό της Ισπανίας. Ολοκληρώνει την ανατροπή, διαμορφώνει το τελικό σκορ και οδηγείται στον 3ο του τελικό με τους «κόκκινους», ο οποίος όμως βάφεται… ασπρόμαυρος!

Δημήτρης Μανάκος