Τότεναμ: Δίχως τελική στο στόχο για τρίτο σερί ημίχρονο – Κανένα γκολ σε κανονική ροή εκτός έδρας από τον Αύγουστο!

Ναι, η Τότεναμ ξέρει να αμύνεται εξαιρετικά. Αυτό είναι δεδομένο και έχει γίνει φανερό, τόσο στο ξεκίνημά της στην Premier League, όσο και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν της «βγει» το ματς ή όταν ο Χάρι Κέιν με τον Σον, δεν βρίσκονται σε καλή μέρα; Αυτό αναρωτιούνται οι φίλοι της και το 3ο διαδοχικό ημίχρονο χωρίς εντός εστίας τελική προσπάθεια, «ενισχύει» τις ανησυχίες τους, με το τελευταίο εκτός έδρας γκολ σε κανονική ροή αγώνα να χρονολογείται στα μέσα Αυγούστου!  



Τότεναμ: Δίχως τελική στο στόχο για τρίτο σερί ημίχρονο – Κανένα γκολ σε κανονική ροή εκτός έδρας από τον Αύγουστο!

Μπορεί το τελικό 0-0 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία, να θεωρείται ένα καλό αποτέλεσμα για την Τότεναμ, μιας και τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση του 4ου ομίλου και σε… τροχιά πρόκρισης, όμως η εμφάνιση της απέναντι στην κάτοχο του Europa League, είναι που προβληματίζει.

Διότι, ναι, είχε τις ευκαιρίες της, ήταν φανερό πως το πλάνο στο παιχνίδι της ήταν να φύγει στη κόντρα, αλλά απορία όλων είναι, ποιο είναι το plan b, όταν η αντίπαλος αποφασίσει να την «χτυπήσει» με το ίδιο νόμισμα; Αν δει κάποιος άλλωστε την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Champions League, η προσέγγιση του παιχνιδιού από τους Γερμανούς δεν απέχει και πολύ από αυτό που συζητάμε.

Κάπως έτσι, το τελικό 0-0 έχει δύο όψεις. Αρχικά το προφανές, που είναι η ισοπαλία και το «μηδέν» παθητικό σε μία δύσκολη έδρα και εν συνεχεία το γεγονός πως η Τότεναμ δεν έκανε το παιχνίδι της, αλλά επιχείρησε εκ νέου να… κλέψει το ματς, δίχως να καταγράψει ούτε μία, εντός εστίας τελική προσπάθεια.

Και είναι το τρίτο σερί ημίχρονο που συμβαίνει, καθώς η αρχή έγινε στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, το οποίο εκκίνησε με το σκορ στο 1-1. Εκεί, η Τότεναμ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ο Αντόνιο Κόντε είδε τον Ούγκο Γιορίς να κάνει λάθος στο 49’, η Άρσεναλ ανέκτησε το προβάδισμα και από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, συνδυαστικά και με την κόκκινη κάρτα του Έμερσον Ρόγιαλ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή λοιπόν, οι «spurs» δεν έχουν κάνει σουτ στην εστία, στα τελευταία 150 αγωνιστικά λεπτά περίπου που έχουν δώσει (μαζί με τις καθυστερήσεις), ενώ και οι επιδόσεις τους μακριά από το «σπίτι» τους, σε Αγγλία και Ευρώπη, προβληματίζουν.

Αμφότερα άλλωστε, τα ματς με την Άρσεναλ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έλαβαν χώρα εκτός έδρας και επιβεβαιώνουν πως υπάρχει πρόβλημα. Κανένας παίκτης της ομάδας του Κόντε δεν έχει σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα στις τέσσερις τελευταίες εξορμήσεις και ουδείς, πλην του Χάρι Κέιν, δεν έχει βρει δίχτυα εκτός Λονδίνου, από τα μέσα Αυγούστου και το 2-2 με την Τσέλσι.

Μιλάμε λοιπόν για σχεδόν 50 ημέρες πριν. Ναι, κάτι δείχνει. Και είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει άμεσα ο Αντόνιο Κόντε, που σαφώς προτιμά τα εντός έδρας ματς, αλλά τα «μηδενικά» στατιστικά εκτός και το plan b που αγνοείται, δημιουργούν δικαιολογημένα προβληματισμούς…

Δημήτρης Μανάκος