Χάαλαντ: Aδιανόητη συνέπεια στο σκοράρισμα, όπου κι αν έχει αγωνιστεί! (vids)

Έχει σκεφτεί κανείς αν έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής σαν τον Έρλινγκ Χάαλαντ που έχει καταφέρει να παρουσιάσει ανεξήγητη συνέπεια στο σκοράρισμα σε τρίτο διαφορετικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια; Η απάντηση είναι πως ο Νορβηγός μάλλον είναι κάτι τρομερά ιδιαίτερο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο…  



Χάαλαντ: Aδιανόητη συνέπεια στο σκοράρισμα, όπου κι αν έχει αγωνιστεί! (vids)

Είναι μόλις 22 ετών. Στο πρώτο του ντέρμπι του Μάντσεστερ κατάφερε απλά να δώσει συνέχεια στις τρομερές ατομικές του επιδόσεις και να πετύχει χατ-τρικ, για να φτάσει στα 14 τέρματα στη φετινή Πρέμιερ και τα 17 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει 14 γκολ στο πιο δυνατό πρωτάθλημα της Ευρώπης και μόλις μπήκε ο Οκτώβρης. «Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον να έχει τέτοιον αντίκτυπο και να φτάνει σε τέτοιους αριθμούς με τόση ευκολία στο ξεκίνημα. Είναι λες και έχει ασπίδα γύρω του. Δεν μπορεί να τον πλησιάσει κανείς, δεν μπορεί να τον κοντράρει κανείς, απλά συνεχίζει» ανέφερε ο Ρίο Φέρντιναντ σε podcast.

Ο Γκάρι Νέβιλ στην τηλεόραση του SkySports σχολίασε απλά πως: «Αν τύχει σε κάποιον και έχει εισιτήριο για αγώνα στον οποίο θα βρίσκεται ο Έρλινγκ Χάαλαντ, είναι… σχεδόν απαραίτητο να πάει να τον δει από κοντά».

Ο Νορβηγός έχει προκαλέσει ντελίριο σε όλους στην Αγγλία και φυσικά τα κατορθώματά του παίρνουν διαστάσεις βγαίνοντας εκτός αγγλικών συνόρων και ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι αριθμοί που αρκετές φορές λένε την αλήθεια και άλλες απλά είναι… σκέτα νούμερα, αναφέρουν ότι ο Χάαλαντ έχει 29 γκολ σε 27 αναμετρήσεις με την Ζάλτσμπουργκ, 86 γκολ σε 89 ματς με την Ντόρτμουντ, 21 γκολ σε 22 ματς με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και 17 τέρματα σε 11 παιχνίδια με την Σίτι.

Το σύνολο βγαίνει 153 γκολ σε 149 ματς! Και ουδείς γνωρίζει που θα φτάσει αν συνεχίσει έτσι! Οι υπολογισμοί που γίνονται ήδη από τα αγγλικά Media για την αδιανόητη αποτελεσματικότητά του μπροστά από την αντίπαλη εστία αναφέρουν αριθμούς που φτάνουν στα 65+ γκολ στο φινάλε της σεζόν, αν συνεχίσει με τους ίδιους ανεξήγητους ρυθμούς στο σκοράρισμα.

Και είναι μόλις 22 ετών. Και έχει φτάσει από την Μόλντε, στη χώρα του όταν έκανε τα πρώτα του βήματα σε ανδρικό επίπεδο – μαζί και με την Bryne FC, μέχρι την Αυστρία, την Γερμανία και τώρα την Αγγλία. Και παντού είναι το ίδιο. Αμείλικτος και αδιαπραγμάτευτος όταν αφορά στο γκολ!