Ήταν σωστή ή όχι τελικά η απομάκρυνση του Μπρούνο Λάζε από την Γουλβς;

Η ήττα της Γουλβς απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι του Σαββάτου (1/10) αποδείχτηκε καθοριστική για τον Μπρούνο Λάζε. Ο Πορτογάλος τεχνικός απομακρύνθηκε από τον πάγκο των «λύκων», πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Όμως, είναι ορθή η απόφαση που ήρθε αρχές Οκτώβρη;  



Ήταν σωστή ή όχι τελικά η απομάκρυνση του Μπρούνο Λάζε από την Γουλβς;

Ο Μπρούνο Λάζε, μετά από 8 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι συνταρακτικό στην εικόνα της ομάδας του. Έτσι, ο αγώνας ανάμεσα στη Γουλβς και τη Γουέστ Χαμ έμελλε να είναι ο τελευταίος του στον πάγκο των «λύκων». Η ήττα με 2-0, που συνοδεύτηκε από άλλη μια κακή εμφάνιση, έκρινε το μέλλον του Πορτογάλου προπονητή.

Ο Λάζε ανέλαβε την ομάδα της Γουλβς το καλοκαίρι του 2021. Οι κυριότερες αλλαγές που σημειώθηκαν στο ρόστερ, τότε, ήταν οι αποχωρήσεις των Ράφα Μιρ και Ρουί Πατρίσιο, τον οποίο αντικατέστησε ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα. Η ομάδα ενισχύθηκε, ακόμα, με την έλευση του Φρανσίσκο Τρινκάο, ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και του Αΐτ-Νούρι, που αποκτήθηκε από την Ανζέρ.

Το περσινό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ήταν πολύ κακό. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μέτρησε ισάριθμες ήττες (Λέστερ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και βρισκόταν μαζί με την Άρσεναλ στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Στη συνέχεια κατάφερε να ανακάμψει βρίσκοντας τα πατήματά της, ανεβαίνοντας στην βαθμολογία. Ωστόσο, πραγματοποίησε ένα κάκιστο τελείωμα στη σεζόν, με τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια, τερματίζοντας τελικά στη 10η θέση, μένοντας εκτός Ευρώπης.

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, η πορτογαλική «αποικία» της Γουλβς μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, με την προσθήκη του Γκονσάλο Γκεδές από τη Βαλένθια. Μαζί του ήρθαν οι Ματέους Νούνιες, Νέιθαν Κόλινς, Σάσα Κάλαϊτζιτς και Χι-Τσαν Χουάνγκ από Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπέρνλι, Στουτγκάρδη και Λειψία αντίστοιχα. Ως δανεικός από τη Μετς ενσωματώθηκε ο Μπουμπακάρ Τραορέ. Την πόρτα της εξόδου είδαν, ανάμεσα σε πολλούς, οι Γκιμπς-Γουάιτ, Ντεντόνκερ και Βινάγκρε. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα κόστισαν στους «λύκους» 136,6 εκατομμύρια ευρώ, με τις πωλήσεις να τους αποφέρουν 57,1.

 

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν, όμως, δεν φαίνεται να έπιασαν τόπο. Στα πρώτα της 8 παιχνίδια στην Premier League, η Γουλβς έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις ένα, απέναντι στη Σαουθάμπτον, με το ισχνό 1-0. Ηττήθηκε από τις Λιντς, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και προσφάτως Γουέστ Χαμ, ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με Φούλαμ, Νιούκαστλ και Μπόρνμουθ. Συνολικά, δέχτηκε εννέα γκολ, τη στιγμή που σκόραρε μόλις τρεις φορές. Τις δύο μάλιστα, εκτελεστής ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε!

Η αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ, λοιπόν, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η διοίκηση των «λύκων» δεν έδωσε στον Λάζε την ευκαιρία που του έδωσε πέρυσι μετά το άσχημο ξεκίνημα. Ίσως γιατί φοβήθηκε πως θα είχε και πάλι ένα αντίστοιχο φινάλε.

Δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα κατάφερνε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Τώρα, αναμένουμε με ενδιαφέρον το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει, με πιθανό υποψήφιο τον, μέχρι πρότινος προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς! 

Τάσος Φαραός