Ο «κολλητός» του Τσάκα, Ντριν Τσαούσι στο England365: «Μου λέει συνέχεια ότι η Άρσεναλ πάει για πρωτάθλημα – Τον θέλουν ομάδες με πολλά Champions League»!

Είναι ο Γκρανίτ Τσάκα ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ φέτος; Είναι! Τι άλλαξε όμως μέσα σε ένα καλοκαίρι; Πώς κατάφερε ο Ελβετός να αντιστρέψει όλο αυτό το κλίμα που είχε διαμορφωθεί κατά του στο «Έμιρεϊτς»; Ευθύνεται ο Μικέλ Αρτέτα, ευθύνεται η αλλαγή θέσης, ευθύνεται το… πόσο αγαπάει την ομάδα, δήλωσε στο England365 ο «κολλητός» του φίλος, Ντιν Τσαόυσι, ο οποίος προέβη και σε μία… αποκάλυψη, στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε!



Ο «κολλητός» του Τσάκα, Ντριν Τσαούσι στο England365: «Μου λέει συνέχεια ότι η Άρσεναλ πάει για πρωτάθλημα – Τον θέλουν ομάδες με πολλά Champions League»!

Δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με πιο στενό άνθρωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του Γκρανίτ Τσάκα. Μιλάμε για τον Ντριν Τσαούσι. Έναν μάνατζερ, που έχει περάσει τα τελευταία 25 χρόνια από την Ελλάδα, έμεινε στη χώρα μας και έχει τον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ ως… αδερφό του.

«Μιλάμε κάθε μέρα, συζητάμε, είναι στην οικογένειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο England365, με τον έμπειρο μάνατζερ να συζητά με τον Δημήτρη Μανάκο για την αλλαγή στην απόδοση του Ελβετού, τις κόντρες με τους οπαδούς τα προηγούμενα χρόνια και τον φετινό στόχο της Άρσεναλ.

«Πρωτάθλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντριν Καουτσί, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως οι εμφανίσεις του… φίλου του, έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων, με πολλά… Champions League.

«Δεν θα άφηνε την Άρσεναλ για άλλη αγγλική ομάδα, να το ξέρεις», μιας είπε χαρακτηριστικά. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο για το καλοκαίρι. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του «αδερφού» του Γκρανίτ Τσάκα στο England365…

Αρχικά, θέλω να σας ρωτήσω, πόσα χρόνια είστε κοντά με τον Γκρανίτ και ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχετε δει όσο ο Ελβετός είναι στην Άρσεναλ, με τρεις προπονητές να έχουν περάσει;

«Ονομάζομαι Ντριν Τσαούσι, είμαι ατζέντης πολλά χρόνια στην Αθήνα, την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αλβανία. Σχετικά με τον Γκρανίτ, εγώ έχω επαφή μαζί του κάθε μέρα. Μην ξεχνάμε κάτι βασικό, όσον αφορά την Άρσεναλ. Πήγε εκεί με προπονητή τον Αρσέν Βενγκέρ και δούλεψε με τρεις προπονητές μέχρι σήμερα. Τον Αλσατό, τον Έμερι και τον Αρτέτα. Και οι τρεις ήταν διαφορετικοί. Ο Βενγκέρ τον αγόρασε για να υλοποιήσει τα σχέδιά του, με τον Έμερι ο Τσάκα δεν είχε σημαντικό ρόλο και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά με τον Αρτέτα άλλαξαν τα πάντα. Τον πιστεύει, τον υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα και τον έκανε να νιώθει ξανά σημαντικός. Όλοι στηρίζουν τον Μικέλ, πέρασε δύσκολα, αλλά ο κόσμος άντεξε, η διοίκηση τον ήθελε, μιας και έχει παίξει εκεί, και η Άρσεναλ είναι ένας σύλλογος που πιστεύει στους προπονητές της. Φέτος, πάει τρένο. Ο Γκρανίτ μου το έχει πει και όλοι οι παίκτες το πιστεύουν. Το δηλώνω… Πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν τον τίτλο!».

Γνωρίζω ότι ήσασταν παρών στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου; Πώς το έζησες, πώς είδες τον Τσάκα, ποια είναι η άποψή σου; Πιστεύουν όντως στην Άρσεναλ ότι ο τίτλος είναι ρεαλιστικός στόχος;

«Τα παιδιά πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν φέτος την Premier League. Ο δρόμος είναι μεγάλος, αλλά η Άρσεναλ μέχρι τώρα είναι εξαιρετική και τα χρώματα του Βορείου Λονδίνου είναι… κόκκινο και άσπρο. Όσον αφορά τον Γκρανίτ, ας μην σταθούμε μόνο στα δύο γκολ που έχει βάλει. Είναι γενικά ο ρόλος του διαφορετικός στο ματς. Ο Αρτέτα τον ανέβασε πιο ψηλά στο γήπεδο και κάνει ό,τι ακριβώς και στην Εθνική Ελβετίας. Είναι πιο κοντά στον επιθετικό και στους εξτρέμ. Έχει τελική πάσα, μπορεί να σουτάρει, δεν το έκανε αυτό με τον Βενγκέρ και τον Έμερι. Όμως, στην Εθνική Ελβετίας, δεν είναι τυχαίο που παίζει εκεί. Είναι πλέον πολύ καλύτερος, είναι προφανές και ολόκληρο το Έμιρεϊτς τώρα, φωνάζει το όνομά του».

Μιας και αναφερθήκαμε στο νέο του ρόλο, στο ότι βρίσκεται πιο κοντά στον επιθετικό, ότι δεν ευθύνεται για την πρώτη πάσα και ότι έχει απίστευτα τρεξίματα σε ολόκληρο το ενενηνάλεπτο... Το έχετε συζητήσει αυτό; Είναι ικανοποιημένος με τη νέα του θέση;

«Απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτό ήθελε. Είναι ένας ρόλος που ξέρει, λόγω της Εθνικής Ελβετίας. Όπως σου είπα, είμαι καθημερινά σε επαφή μαζί του, μιλάμε, γελάμε, συζητάμε, είναι πρόσωπο της οικογένειάς μου. Είναι πολύ χαρούμενος και είναι ένα πολύ φιλότιμο παιδί. Φέτος, με τις εμφανίσεις που κάνει, δεν αποκλείω να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Φοβάμαι για αυτό. Δεν μπορώ να βγάλω κάποια είδηση, αλλά υπάρχουν ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει ήδη για το καλοκαίρι. Είναι μεγάλη ομάδα η Άρσεναλ, αλλά συζητάμε για ακόμη πιο top επίπεδο. Δεν θα άφηνε την Άρσεναλ για άλλη αγγλική ομάδα. Τη Γιουνάιτεντ, τη Σίτι ή άλλο σύλλογο του Λονδίνου. Μιλάμε για ομάδες που έχουν κατακτήσει Champions League και το διεκδικούν κάθε χρόνο. Όλα αυτά οφείλονται στον Μικέλ και τις εμφανίσεις του ίδιου του Γκρανίτ. Είναι σε τρομερή κατάσταση, αυτός είναι ο αληθινός Τσάκα.

Έχει περάσει πολλά εκεί ο Γκρανίτ. Έχει περάσει πολλά στην Άρσεναλ, τον έχουν απειλήσει. Έτσι είναι ο κόσμος. Αλλά είμαι χαρούμενος που γύρισε όλο αυτό το κλίμα και πιστεύω πως το καλοκαίρι, ίσως και να αποχωρήσει, για ακόμη μεγαλύτερη ομάδα».

Πρόκειται σίγουρα για μία είδηση, δεν έχει ακουστεί μέχρι τώρα πως ο Τσάκα έχει πρόταση από κάποιον σύλλογο ή έστω ότι κάποιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ωστόσο, όποιος και να είναι αυτός ο σύλλογος, υπάρχει πιθανότητα να μείνει στην Άρσεναλ μέχρι και το τέλος της καριέρας του;

«Εννοείται πως θέλει να μείνει. Όμως αν έρθει μία πολύ μεγάλη ομάδα, που κάθε χρόνο διεκδικεί Champions League… Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν με πολλά χρήματα ή η Μίλαν που του αρέσει, εκεί δεν ξέρω τι θα κάνει. Είχε ακουστεί και κάτι για τη Γιουβέντους. Δεν αλλάζει ο Γκρανίτ την Άρσεναλ για τη Γιουβέντους. Το έχουμε συζητήσει τόσες φορές».

Τελευταία ερώτηση… Πώς κρίνετε εσείς ως μάνατζερ, την δουλειά του Αρτέτα και την υπομονή της διοίκησης στον Ισπανό; Υπάρχει θεωρείτε μία δικαίωση τώρα;

«Ο Αρτέτα έχει βγει από το… σχολείο του Γκουαρδιόλα. Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του. Είναι σημαντικό φυσικά που έχει παίξει εκεί. Έχει λίγο το στυλ του Πεπ, κατά 50%, έχει μάθει πολλά δίπλα του, στη Μάντσεστερ Σίτι. Μην ξεχνάμε επίσης, που έκανε 2-3 κινήσεις, που έπιασαν αμέσως. Όπως τον Γκαμπριέλ Ζεσούς ας πούμε. Αυτά είναι έργο Αρτέτα. Η ομάδα φέτος πάει τρένο! Θεωρώ πως ο Αρτέτα θα κάτσει πολλά χρόνια. Άκουσε με. Θα τον στηρίξουν όπως τον Βενγκέρ. Εκεί δεν είναι… Ελλάδα. Υπάρχει άλλη νοοτροπία, δεν φεύγεις στο 2ο, 3ο κακό αποτέλεσμα. Είναι διασκέδαση, είναι δουλειά, αλλά έχει λογική».

Δημήτρης Μανάκος