Η Γιουνάιτεντ τις ακριβές μεταγραφές, η Σίτι τους τίτλους (pic)

Χρήματα σκορπίστηκαν για ενίσχυση των τωρινών ρόστερ, τίτλοι όμως πήγαν σε διαφορετική κατεύθυνση. Η Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που συγκριτικά με τη Σίτι έχει τους 6 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στη λίστα με το Top-10 των παικτών που κόστισαν αρκετά στα δυο κλαμπ του Μάντσεστερ, όμως, η διαφορά με τους «πολίτες» στο κομμάτι των επιτυχιών στη μετά Φέργκιουσον εποχή είναι τεράστια.  



Η Γιουνάιτεντ τις ακριβές μεταγραφές, η Σίτι τους τίτλους (pic)

Το σημερινό (2/10) ντέρμπι ανάμεσα στους «κόκκινους διάβολους» και τους «πολίτες» είναι το υπ' αριθμό 188ο, με την Σίτι να διανύει ένα αήττητο σερί 19 αγώνων πρωταθλήματος και την Γιουνάιτεντ έχει απλά μια επίδοση τεσσάρων διαδοχικών νικών.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα κοντραριστεί με τον Έρικ Τεν Χαγκ για φέτος, ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα βρει απέναντί του τόσο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και τους Λισάντρο Μαρτίνες και Ραφαέλ Βαράν, με την Σίτι να έχει επιδείξει... νοικοκυρεμένα οικονομικά όσον αφορά στα όσα έχει κάνει στις μεταγραφές τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός, δε, πως ο Χάαλαντ αποκτήθηκε έναντι 51 εκατομμυρίων λιρών, από μόνο του λέει πολλά.

Ο Τζακ Γκρίλις παραμένει η ακριβότερη μεταγραφή που έχει πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες των τωρινών ρόστερ των δύο μεγάλων κλαμπ του Μάντσεστερ, με τον Άγγλο εξτρέμ να μην έχει επιστρέψει σχεδόν τίποτα από τα 100 εκατομμύρια λίρες που διέθεσε για εκείνον η νυν ομάδα του.

Στο Top-10 των ακριβότερων μεταγραφών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις matchday squads των ομάδων, οι 6/10 είναι της Γιουνάιτεντ, με τους υπόλοιπους τρεις «πολίτες» να είναι ποδοσφαιριστές που έχουν συμβάλλει καθοριστικά τα τελευταία χρόνια σε όσα έχει κάνει η ομάδα τους. Πρόκειται φυσικά για τους Ρούμπεν Ντίας, Ρόδρι και Ζοάο Κανσέλο.

Πάντως, η μεγάλη εικόνα στη μετά Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή, είναι εκείνη που λέει ότι η Σίτι έχει βάλει πολύ περισσότερο το γαλάζι χρώμα στην πόλη παρά έχει προσπαθήσει η Γιουνάιτεντ να διορθώσει τα πράγματα. Στο 5-0 τα πρωταθλήματα, στο 12-3 οι μεγάλοι τίτλοι για τους δύο συλλόγους, διαφορά 85-68 στον μέσο όρο βαθμών στην Πρέμιερ ανά σεζόν...